Szeged: Meg sem fontolták a Jobbik javaslatait

A február 13-i közgyűlésen elfogadott költségvetés egyáltalán nem előremutató Tóth Péter szerint. A jobbikos önkormányzati képviselő a szegedma.hu portálnak azt mondta, a bevételi oldal lassan egy évtizede stagnál, a közgyűlési vita pedig jóformán a különböző állami támogatások és adóváltozások körül zajlott, míg a bevételek növeléséről egy szó sem esett.
 
„A Jobbik számára az a legfontosabb, hogy Szeged saját bevételei növekedjenek, egy komolyabb iparágnak a városba történő telepítése egyfajta gazdasági injekcióként hatna a helyi gazdaságra” – közölte.
 
Meglátása szerint a büdzsé kiadási oldalának különféle átcsoportosításai pártpolitikai érdekek mentén jelentek meg. „A Jobbik javaslata volt a legsokrétűbb, ami több társadalmi réteget érintett volna a fiatal vállalkozóktól az időskorúakig” – jegyezte meg, hozzátéve, hogy a Fidesz–L.É.T. frakciója nyújtotta be a „leggyengébb” módosítót.
 
Tóth Péter javaslatával mintegy 200 millió forintot csoportosított volna át a per- és egyéb költségekből, a kiadványokra és reprezentációra szánt forrásokból. „A baloldali többség érdemi vita nélkül lesöpörte a 25 pontos módosító indítványt, s úgy látom ennek fényében, sok jóra nem számíthatunk tőlük” – fűzte hozzá.
 
Példaként a tavalyi utolsó közgyűlésen elfogadott díjemeléseket hozta fel, illetve az önkormányzati társaságok igazgatóinak jelentős béremelését. „Havi félmillió forintot kapnak mostantól ezek a cégvezetők, ami irritáló a szegediek számára, hiszen az átlagkereset ennek a töredékét sem éri el a városban” – jegyezte meg.
 
A teljes cikket itt olvashatja.