Ismét migránsok fenyegetik Szegedet?

A Magyarország területén jogszerűen tartózkodó bevándorlókkal kapcsolatban egyre több lakossági jelzés érkezik a szegedi Jobbikhoz.

Tóth Péter arról számolt be, hogy egyre több panasz érkezik hozzájuk a lakossági fórumokon. A helyi lakosok ugyanis egyre több bevándorlót látnak a rókusi Tescónál, ráadásul újra felbukkantak az embercsempészek is.

A lap idézi a Jobbik politikusát: „Szeretnénk választ kapni arra, miként lehetséges, hogy itt bevándorlók jelennek meg? Egyáltalán honnan kerülnek ide? Ha igaz, hogy buszokkal szállítják őket ide a nagyfai befogadóállomásról, akkor azt szeretnénk megtudni, hogy miért, hiszen tavaly nem lehetett velük találkozni”. Tóth Péter reméli, hogy nem azt szeretné a kormány megmutatni a szegedieknek, hogy bevándorlók vannak itt, s ezt felhasználva szeretnének a Parlamentben elfogadtatni egy újabb kétharmados törvényt.

A szegedma.hu kérdésére, miszerint a befogadóállomás nem zárt, azt elhagyhatják a bevándorlók, a politikus közölte: a Jobbik eddig sem fogadta el a nyitott befogadóállomásokat, szerintük az összes ilyen típusú intézményt zárttá kell tenni a jövőben, és lehetőség szerint olyan helyen kialakítani azokat, ahol a helyi polgári lakossággal nem érintkeznek.

Egy rendőrségi beszámolóra hivatkozva a jobbikos önkormányzati képviselő elmondta, ismételten emelkedik az illegális migránsok száma a térségünkben, egyre többet tartóztatnak fel a hatóságok. Információi szerint már nemcsak szíriaiak érkeznek, hanem afrikai országokból, sőt a Karibi-térségből is. „Nem lehet megkerülni Szerbia felelősségét, hiszen ott vagy befogadják ezeket az embereket, vagy pusztán nem tesznek semmit annak érdekében, hogy átjöjjenek a fizikai határzáron keresztül Magyarországra”.

Tóth Péter beszámolt továbbá arról is, hogy a helyiek, különösen a németországi események óta tartanak az idegenektől. A szülők a gyerekeiket nem merik egyedül elengedni otthonról, továbbá az embercsempészek is újra megjelennek.
„Folyamatosnak mondható, hogy Szeged-Gyálarét térségben ismételten kisebb-nagyobb csoportokat fognak el. Ott a természeti akadályok miatt gyenge a határszakasz, akár csónakkal is át lehet kelni, és könnyedén ki lehet kerülni az ellenőrzéseket” – idézte a szegedma.hu a Jobbik politikusát.

A fotó csak illusztráció!