Székely gerinc bilincsben is: "Sosem tudtok megtörni!" (videó)

A Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom erdélyi vezetője a tárgyalóterembe érkezéskor szájon csókolta a jegyesét, távozóban pedig azt üzente neki, hogy jól van, és soha nem fogják megtörni. 

Mint az ismeretes, a székely vármegyéseket koholt gyanúsítgatás miatt tartják fogva Bukarestben. Terrorcselekmény előkészületéről szóltak a román híradások, de bizonyítékot a román hatóságok a mai napig nem tudtak felmutatni. A házkutatások során székely és magyar zászlókat, Wass Albert és Nyirő József könyveket foglaltak le, valamint születésnapi csillagszórókat. 

A HVIM erdélyi hírszolgálata szerint az autonómiáért küzdő hazafiak megpróbáltatásai ráadásul továbbra sem érnek véget, ugyanis sorozatban küldik ki a törvénytelen büntetéseket azok számára, akik részt vettek a március 10-ei Székely Szabadság Napján. Videófelvételek alapján azonosítják, és próbálják megfélemlíteni az autonómiáért kiálló székelyeket, és a vármegyések közlése szerint elfogadhatatlan módon például pénzbírságot, küldtek Szőcs Csongor HVIM-tagnak is, aki bár szívesen ott lett volna az autonómiáért kiálló székely nép között, de március tizedikén a fenti videóban látható testvérénél, Szőcs Zoltánnál volt látogatóban. 
 
"Aljas és diszkrimináló Bogyor Balázs esete is, akinek azért kellene fizetnie, mert túl hangosan beszélt. Kíváncsiak vagyunk arra, hogy ezt a tényt milyen eszközökkel állapították meg, annak tudatában, hogy egy olyan tiltakozás volt, amelyen tízezer ember vett részt? Ezennel követeljük a román belügytől, hogy adjanak magyarázatot, hogyan lehet úgy büntetni, hogy valaki ott sem volt az említett rendezvényen! Mi alapján büntetik meg az embereket, miért nem vehetnek részt egy hivatalos egyesület által szervezett hivatalos rendezvényen? Kíváncsian várjuk, hogy Románia felvállalja-e az európai közvélemény és az Európai Parlament előtt ezeket a nagyon súlyos jogsértéseket, amelyek teljesen egyértelműen szembe mennek a Románia által is állítólag elfogadott európai alapjogokkal. A HVIM megteszi a szükséges jogi lépéseket" - zárul a közlemény.