"Minden magyarért kiállunk, bárhol éljen a világban" - a Jobbik Ifjúsági tagozata autonómiát követel Székelyföldnek

"Minden magyar felelős minden magyarért" - vallják. 

A legerősebb ellenzéki párt ifjúsági szervezete étfői közleményében emlékeztet: megalakulásuktól magukénak vallják Szabó Dezső "Minden magyar felelős minden magyarért" gondolatát.

"Minden magyarért kiállunk, bárhol éljen a világban. (…) Úgy véljük, hogy a 21. században nemzetünk egyik legnagyobb tragédiájára, a trianoni békediktátumra a gyógyír az elszakított magyarok szabadságtörekvéseinek támogatása"

 - szögezi le Baucsek Rajmund alelnök. A Jobbik IT ennek jegyében március 10-én országszerte megemlékezett az 1848-49-es szabadságharc leverése utáni hazafias szervezkedés leleplezése után kivégzett székelyekről és szót emeltek a székely autonómiáért. 

Hétfői közleményük szerint a Jobbik Európai Uniós programja alapján állva fontos célnak tartják, hogy "európai úton haladva" kivívják az autonómiát a határon túli magyarok számára.

"A leszakadás, a szegénység, az európai közösség elhagyását célzó politika helyett egy erős, a magyarság érdekeiért és jobb sorsáért kiálló politikát kínálunk. Erről is szavazunk május 26-án."

 - szögezi le Baucsek.