Ellenzéki polgármesterrel együtt fejlesztené a Széll Kálmán teret Fürjes Balázs, más ügyekben azonban már nem ilyen együttműködő

Ellenzéki polgármesterrel együtt fejlesztené a Széll Kálmán teret Fürjes Balázs, más ügyekben azonban már nem ilyen együttműködő

Fürjes Balázs, a Miniszterelnökség Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkára Pokorni Zoltán XII. kerületi fideszes és Őrsi Gergely II. kerületi szocialista polgármesterrel a Széll Kálmán téren jártak, ahol Fürjes posztja szerint azt nézték meg, hogy mit lehetne javítani a téren, majd hosszasan írt arról, hogy neki mennyire nem számít a pártállás. 

Őrsi Gergely közösségi oldalán már szűkszavúbban fogalmazott: leírása szerint a találkozón sikerült megállapodniuk az épülethálós hirdetésektől való tartózkodásról, illetve beszámolt a múlt heti FKF-fel közösen végzett komplex takarításról.

Majoros András II. kerületi önkormányzati képviselő Fürjes posztja alatt kommentben hívta fel a figyelmet arra, hogy a fideszes államtitkár már nem mutatkozott ennyire segítőkésznek, amikor az önkormányzat segítséget kért olyan kiemelt kormányzati beruházások megakadályozása érdekében, mint például a Bem Palace komplexum vagy a Codic irodaház a Margit körúton. Emellett évek óta nem érkezik meg a forrás a Duna-Buda közterületfejlesztési projekt kivitelezéséhez és a kerületi járóbeteg-szakellátás fejlesztéséhez, annak ellenére, hogy ez utóbbira korábban már megítéltek 13 milliárd forintot, mégsem tett semmit ezekben az ügyekben az államtitkár.

Fürjes a budapesti 3-as számú választókerületben indul a kormánypártok színeiben, ahol az Egységben Magyarországért jelöltje a momentumos Hajnal Miklós lesz.

Leszámolnának a "papírzacskó-kormányzással" - bemutatta korrupcióellenes elképzeléseit az ellenzék

Nunkovics Tibor, a Jobbik országgyűlési képviselője és az összefogás közös jelöltje Komárom-Esztergom 2-es számú választókerületében az online sajtótájékoztatón elmondta, hogy éppen ebben a választókerületben tevékenykedett a vesztegetési botrányba belebukó Völner Pál fideszes exállamtitkár is. A Jobbik képviselője felhívta a figyelmet arra, hogy Völner a képviselői mandátumáról még mindig nem mondott le annak ellenére, hogy már nem méltó arra, hogy a térségben élőket képviselje.