Szemét és ürülék áll mezőkövesdi utcákon

„A mezőkövesdi Jobbik többször jelezte már, hogy komoly, szőnyeg alá söpört problémák vannak városunk közrendjével: egyes gettósodó utcákon a mélyigénytelen lakosok saját szemetüket, ürüléküket terítik szét lakókörnyezetük mellett, szükségüket az udvaron és a nyílt utcán végzik, az étel- és háztartási maradékot a csapadékvíz elvezetőbe, illetve az utcára öntik” – közölte Jámbor Márk helyi önkormányzati képviselő.

A jobbikos politikus hangsúlyozta, hogy mindezzel fertőzésveszélyt okoznak, közvetlenül szaporítják a rágcsálókat és egyéb kártevőket, ráadásul a környéken rendkívüli bűz árad.

„Szemétszállítási szerződéssel, szigetelt szennyvíztárolóval nem rendelkeznek, talajterhelési díjat sem fizetnek. Hol van ilyenkor a közterület-felügyelet?”

– tette fel a kérdést.

Mint írta, már tavaly decemberben kezdeményezték, hogy a képviselő-testület napirendre vegye a közterület-felügyelet tevékenységét, de azt akkor leszavazta a grémium.

A jobbikos ellenzéknek most sikerült elérnie, hogy a testület ügyrendi és társadalmi kapcsolatok bizottsága végre napirendre vegye a hatóság munkáját. „Reméljük, hamarosan kiderül, mit tettek a köztisztaság megőrzése, az önkormányzati vagyon megóvása, a mezőkövesdiek biztonságérzetének növelése érdekében” – közölte a mezőkövesdi képviselő.