Térdig érő sár az önkormányzati P+R parkolóban

A kivitelező legalább jól fekszik a fideszes városvezetésnél.

Egy Fidesz-közeli, a szentendrei városvezetés által is előszeretettel megbízott cég alakította ki a HÉV-állomás melletti dagonyát, vagyis a "P+R parkolót" 17 millió forintért - írja Facebook oldalán Pál Gábor, a párt országgyűlési képviselőjelöltje. 

A politikus emlékeztetett: az érintett B. Build Kft. az elmúlt másfél év alatt nyolc esetben nyert el szentendrei pályázatot, így többek között a belvárosi csapadékvíz elvezetésre, a Fürj utcai, vagy az Egres utcai út- és hídépítési munkálatokra. A cégnek amúgy sem lenne panasza a közbeszerzésekre, hiszen a fideszes vezetésű települések kiírásain remekül szerepelnek, 2015-ben 4 milliárdos forgalom mellett 265 millió forinti nyereséget könyvelhettek el. 

Pál Gábor felhívta a figyelmet arra is, hogy Bánki Erik fideszes országgyűlési képviselő családi lovardáját is ez a cég fejlesztette uniós közpénzekből Mohácson, s a cég vezetője kiváló kapcsolatot ápol Bánkival és feleségével. Hasonlóan jóban lehet Szentendre vezetőivel is, ahol B Build kft az utóbbi időben 314 millió forintnyi közpénzes megbízást nyert el.