Visszaélések a szentgotthárdi fürdőben?

Újabb valószínűsíthető törvénytelenségre bukkantak jobbikos politikusok Szentgotthárdon. Múlt héten arról számoltak be, hogy a helyi fürdőben bűncselekmények, sorozatos visszaélések gyanúja merült fel.

Lábodi Gábor, a Jobbik szentgotthárdi önkormányzati képviselője korábban közérdekű adatigényléssel élt az igazság érdekében, de Simon Margit – a Gotthárd-Therm Kft. ügyvezető igazgatója megtagadta ezt.

A Jobbik célja az, hogy elszámoltassa az ügy felelőseit – derül ki a párt Vas megyei sajtófőnöke által kiadott sajtóanyagból.

Múlt héten Lábodi Gábor a fürdő külsős szerződései kapcsán szeretett volna vizsgálódni, ezt egyeztette is az igazgató asszonnyal, így a hétfőn benyújtotta a közérdekű adatokra vonatkozó igénylést.

A fürdő igazgatója ezután állásfoglalást kért, amire a polgármester válaszolt is. Talán ennek hatására, az iratokba való betekintést már csak Kovács Márta Mária – önkormányzati képviselő jelenlétében akarták engedélyezni, ő egyébként a fürdő felügyelőbizottságának az elnöke is. Lábodi szerint ehhez nem volt joguk az érintetteknek.

Mi a helyzet a szerződésekkel?

A cégekkel kapcsolatban előkerült néhány érdekesség, például az is, hogy a hotel tulajdonosának offshore háttere van. A jobbikos képviselő ezután ismét adatigénylést nyújtott be a szerződésekre vonatkozóan – amivel elvileg nem volt probléma.

A helyzet azonban az utolsó pillanatban megváltozott. A megbeszélt időpont előtt fél órával érkezett egy e-mail, melyben a fürdő igazgatója visszautasította az iratokba való betekintést.

Ezután Lábodi telefonon próbálta elérni Simont, de az a recepciós szerint már nem tartózkodott a munkahelyén.

Dancsecs Zsolt képviselő a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz fordult jogainak érvényesítése céljából.

A Jobbik azt követeli, ha a hivatal bírságot szabna ki az adatigénylés megtagadása miatt, azt terheljék Simon Margitra. Ha ezen szerv eljárása is sikertelen lesz, a bíróság fog ítéletet hozni az ügyben.