Szentkirályi Alexandra az utolsó pillanatban visszalépett Vitézy Dávid javára

Szentkirályi Alexandra az utolsó pillanatban visszalépett Vitézy Dávid javára

A Fidesz főpolgármester-jelöltjének visszalépése után Karácsony Gergelynek egyetlen érdemi kihívója maradt. Karácsony szerint Vitézy Dávid a Fidesz, a NER és a hatalom jelöltje.

Úgy látszik, a választási kampány véghajrájára eldőlt, hogy csak egy főpolgármester-jelöltet indítanak Karácsony Gergellyel szemben. A Fidesz hivatalos jelöltje, Szentkirályi Alexandra péntek reggeli visszalépése után csak az LMP színeiben induló Vitézy Dávid maradt.

Szentkirályi Alexandra egy a facebookra feltöltött monológban jelentette be, hogy végül visszalép a főpolgármester-jelöltségtől, és Vitézy Dávid támogatására szólítja fel a fideszes szavazókat. Meglepődtünk?

Utat adva a változásnak elállok a főpolgármester-jelöltségtől és a Fidesz fővárosi listavezetőjeként folytatom a kampányt

– közölte Szentkirályi a videóban.

Egyben arra kérte a Fidesz szavazóit, hogy a főpolgármesteri szavazólapon Vitézy Dávidra adják le voksaikat, viszont a listás szavazólapon az általa vezetett Fidesz-KDNP listára szavazzanak.

Az egészet megtoldotta egy kiadós gyurcsányozással, hogy megint a "Gyurcsány vagy nem Gyurcsány" kérdésre egyszerűsítse a választást, illetve a kormánypárt híveiben érzelmi szintre helyezze a döntést. „Számomra továbbra is az a legfontosabb, hogy Gyurcsány és Karácsony távozzanak a város éléről” – mondta a fideszes exjelölt.

Vitézy Dávid azt írta, hogy tudomásul veszi Szentkirályi Alexandra visszalépését. Szerinte a mai bejelentés valójában a főpolgármester-jelölti vita következményeként biztossá vált harmadik hely feladása. Az apropót kihasználva az igazi ellenfelét, Karácsony Gergelyt támadja:

„A már 440 ezer ember által látott Partizán-vita után a korábbi kutatások érvényüket vesztették, Szentkirályi Alexandra távolmaradásával és Karácsony Gergely minden vártnál gyengébb szereplésével a főpolgármester-választás esélyei megváltoztak.”

Vitézy egyben garantálja, hogy nem fideszes:

Főpolgármesterként nem fogok koalíciót kötni sem a Fidesszel, sem a DK-val. Ügyek és a programom mentén teremtünk többséget a Fővárosi Közgyűlésben.

Karácsony Gergely sem hagyta szó nélkül a bejelentést. A DK-MSZP-Párbeszéd jelöltje úgy fogalmazott, hogy vége a színjátéknak, megszületett a sötét és cinikus politikai alku.

Vitézy Dávid a Fidesz, a NER és a hatalom jelöltje

– véli a jelenlegi főpolgármester.

Szerinte ez az alku a választók elárulásán és átverésén alapul, és a Fidesz meg fogja kérni ennek árát Vitézytől, „az Orbán-Ungár paktumot Budapesttel akarják megfizettetni”.

(Címlapkép: Szentkirályi Alexandra/facebook)