Ezekre figyeljünk, ha online fogadunk (x)

Ezekre figyeljünk, ha online fogadunk (x)

Az online kaszinó izgalmas szórakozási lehetőség, néhány szabályt azonban érdemes betartani, ha nem akarunk pórul járni. Íme, néhány tanács a besoccer.com gyűjtése alapján.

Sajnos az online fogadók számának növekedése azt jelenti, hogy egyre többen alakítanak ki rossz szerencsejáték-szokásokat, legfőképp az újoncok. A legtöbb nagy online casino magyar nyelven is elérhető, így itthon is nagy a csábítás. Akár szórakozásból, akár hivatásból online kaszinózunk, csak akkor élvezhetjük a játékot és kerülhetjük el az adósságcsapdát, ha mértéket tartunk. Fontos, hogy a fogadók figyelemmel kísérjék saját szerencsejáték-szokásaik alakulását és önfegyelmet gyakoroljanak. Segítünk néhány tippel.

De a tanácsok előtt zögzítsük: az online fogadás egyébként is egyre növekvő népszerűségére idén a világjárvány is adott egy kis plusz lökést.  A Statista jelentése szerint az ipar 2023-ig 92,9 milliárd amerikai dollárt fog elérni, néhány év leforgása alatt 30 százalékkal nőve. Ez elsősorban a kényelmesen elérhető, széles skálát felmutató fogadási lehetőségeknek köszönhető. Nem véletlen, hogy az állam komoly szereplőként van benne ebben az iparágban is, ahogyan arról korábbi cikkünkben is beszámoltunk.

Tekintsük szórakozásnak a fogadást!

Sokan valószínűleg máshogy látják, de az a legjobb, ha a fogadást szórakozásnak tekintjük, nem pénzkereseti lehetőségnek. Már csak azért is, mert nagyobb az esélye annak, hogy veszítünk, minthogy nyerünk. Ezzel a ténnyel tisztában is vannak a profik és akik régóta fogadnak, az újoncoknak is érdemes észben tartani. Talán mondani sem kell, de sosem végződik jól, amikor próbáljuk visszanyerni, amit elvesztettünk. Inkább csak szórakozzunk és érezzük jól magunkat!

Önkontroll

Állítsunk be limiteket és tartsuk is magunkat hozzájuk! A tapasztalt fogadók mindig ezt tanácsolják. Mielőtt megjátszanánk egy meccset, határozzuk meg, hogy mennyi pénzt és időt szánunk rá. Ha nincs megfelelő keretünk, ne erőltessük, ne kérjünk kölcsön, így elkerülhetjük a túlköltekezést. Legyünk elégedettek azzal, amink van, és addig nyújtózzunk, amíg takarónk ér.

A hitelkártya használatát kerüljük

Ezt a tanácsot nem nehéz betartani: ne használjunk hitelkártyát a kaszinózáshoz. Mivel a hitelkártyákon általában magasabb a limit, könnyebben új fogadásra csábulhatunk, hogy visszaszerezzük, amit elvesztettünk. Így megeshet, hogy feléljük a hitelkeretet és csak növeljük az adósságunkat.

Máshogy is tudni kell szórakozni

Ha van más időtöltésünk is, mint a szerencsejáték, akkor könnyebben egyensúlyban tudunk maradni. Ahelyett, hogy minden időnket, energiánkat és pénzünket kaszinózásra fordítanánk, az egyéb hobbik kitöltik a napunkat. A felelősségteljes online fogadás nem kizárólag arra az időszakra vonatkozik, amikor megtesszük a téteket. Ha kiegyensúlyozott az életünk, úgy könnyebb megakadályozni, hogy rossz szokások rabjává váljunk.

Stresszesen, depressziósan nincs játék!

Ha rossz napjaink vannak természetes, hogy a szórakozás valamilyen formájával próbáljuk enyhíteni a stresszt vagy a magányt. Ugyanakkor ilyenkor érdemes távol maradni az online kaszinóktól. Bár a netes fogadás gyors menekülő utat, instant izgalmat nyújthat, könnyen megeshet, hogy többet költünk, mint amennyit szerettünk volna. Ha rossz kedvünk van, inkább próbáljunk ki valamilyen aktívabb időtöltést, sétáljunk, edzünk vagy táncoljunk.

(x)