Zaklatási botrány a BKK-nál

Zaklatási botrány a BKK-nál

Egy több éve a Budapesti Közlekedési Központnál (BKK) dolgozó projektvezetőt kellett elbocsátani, mert egyebek mellett fogdosással és szexuális tartalmú üzenetek küldésével a BKK több munkavállalóját is zaklatta – írja a Magyar Nemzet.

A fideszes napilap úgy tudja, a korábban az MSZP Hagyó-féle korrupciós ügyben is nyomozó egykori rendőr, Nagy Zsolt az élettársa Varga Ivettnek, a BKK vezérigazgatójának. Az asszony épp emiatt az összeférhetetlenség miatt nem is járhatott (volna) el az ügyben, bár a Magyar Nemzet birtokába került levelezésből az derül ki, a vizsgálati eljárás során védte Nagyot a vizsgálatot végzőkkel szemben. Sőt, az általuk javasolt munkavégzés alóli felmentést nem tette meg, mert nem látta bizonyítottnak az eseteket.

Végül „Karácsony Gergely utasítást adott arra, hogy a BKK szüntesse meg Nagy Zsolt munkaviszonyát, s ebben a kérdésen alapítói határozatot is kiadott, hogy a vezérigazgató ne kényszerüljön a munkáltatói jogkörgyakorlás körében tartalmilag maga döntést hozni” – írta az újságnak a Főpolgármesteri Hivatal.

Nagy Zsolt a BKK elektronikus jegyrendszerének projektvezetője volt, a Tarlós István által kezdeményezett, de végül zátonyra futott RIGO projekt vezetője volt.