Törlik az SZFE-hallgatók jegyeit a Neptunból

Törlik az SZFE-hallgatók jegyeit a Neptunból

A Színház- és Filmművészeti Egyetemen (SZFE) elkezdték törölni a hallgatók érvényesen megszerzett érdemjegyeit és gyakorlati eredményeit a Neptunból, számolt be róla a HVG.

A tanulóknak kiküldött körlevél szerint az újonnan kinevezett oktatástámogatási igazgató kezdeményezte a törlést.

Törlésre került a 2020/21/1 félévről minden jegy és gyakorlati eredmény a hallgatói felületekről (Neptun). Természetesen az eredmények pótlása megtörténik, vagyis ismételt beírásra kerülnek a 2021. február 01. – február 19-e közé eső időszakban.

A hallgatók jogi ügyeit intéző Aujeszky Nóra, az SZFE másodéves hallgatója a HVG-nek azt mondta, jogorvoslattal fognak élni,

ugyanis példátlan a jogsértés, amivel az elvégzett munkájukat annullálják, és értelmezhetetlen, hogy ősszel szerzett jegyeket valamilyen módon tavaszi félévben akarjanak rögzíteni.

Kedden délelőtt az egyetem hallgatói egyébként bejelentették, Freeszfe Egyesület néven új alkotóműhelyt hoznak létre. Közleményükben pedig úgy fogalmaznak: céljuk demokratikus keretek között átmenteni az egyetem 155 éves szellemiségét.

Az egyesület az intézményt elhagyó oktatók és hallgatóik közös munkájának folytatásáért jön létre, melyből a tervek szerint egy autonóm alkotóközösség is kibontakozhat.