Jövőre már visszatér a Sziget fesztivál

Jövőre már visszatér a Sziget fesztivál

A jövő évre már visszatér a Sziget fesztivál, ugyanis a szervezők kedden bejelentették, hogy 2022-ben augusztus 10-től 15-ig várják a látogatókat az óbudai Hajógyári-szigetre.

"Már javában tárgyalunk a zenekarokkal, és jó eséllyel sikerül nagy sztárokkal emlékezetessé tenni a várva-várt visszatérést"

- idézte Kádár Tamás főszervezőt az MTI-hez eljuttatott közlemény.

A Sziget fesztivál vezetői még májusban döntöttek amellett, hogy  a járványhelyzet miatti bizonytalanságok miatt, 2020-hoz hasonlóan idén sem lesz Sziget. A szervezők az utazás, a szállások, a vendéglátás és a védettségi igazolások körüli bizonytalanságok miatt határoztak úgy, hogy inkább a jövő évi Szigetre készülnek.

{block:block_content:83f6f420-ec81-488d-9ade-46fde05c55af}

Kádár Tamás akkor elmondta, hogy a két fesztiválmentes év a szervezők, a rendezvényekhez kapcsolódó cégek és dolgozók életét nagyon megnehezítette, az iparág rengeteg szereplőjét, a zenészektől a vendéglátósokon át a technikai alvállalkozókig szinte ellehetetlenítette.

Az ország két másik nagy könnyűzenei rendezvényét, a soproni Telekom VOLT-ot és zamárdi Balaton Soundot sem rendezték meg idén, ezek szervezői már március közepén bejelentették ezt.

Idén is elmarad a Sziget

Kiszámíthatatlan a járványhelyzet, ezért idén is elmarad a Sziget - jelentették be csütörtökön.