Szijjártó pénzbüntetést ígért a késve érkező diplomatáknak

Szijjártó pénzbüntetést ígért a késve érkező diplomatáknak

A külügyminisztérium szerint hatékonynak bizonyult az intézkedés, mert a nagykövetek pontosan érkeztek.

A hvg.hu információ szerint a minisztériumi szigor tette meg a hatását, vagyis előre figyelmeztették a nagyköveteket, hogy listázzák a későket és kilátásba helyezték, hogy pénzbüntetést kapnak azok, akik nem jelennek meg időben a szeptember elején tartott misszióvezetői értekezleten.

A lap érdeklődésére a külügyminisztérium válaszában nem cáfolta az intézkedéseket, amelyek közlésük szerint hatékonynak is bizonyultak, mert a nagykövetek pontosan érkeztek.

Diplomatáink számára az éves nagyköveti értekezlet a legfontosabb belföldi esemény, különösen egy olyan kihívásokkal teli időszakban, mint a mostani. Idén ezért még nagyobb hangsúlyt fektettünk az állami vezetők előadásaira és fórumaira, amelyen valamennyi érintett nagykövetünk maradéktalanul részt vett

- közölte a Külgazdasági és Külügyminisztérium a hvg.hu-val.

A gazdasági portál úgy tudja, a közel 130 érintett diplomata esetében ezt úgy oldották meg, hogy a rendezvény idejére beléptető kapukat telepítettek, ezen át érkeztek a vendégek, így pontosan nyomon követhető volt, hogy kik és mettől meddig vesznek részt az eseményen.

Címlapkép: Orbán Viktor miniszterelnök nyitóbeszédet mond a misszióvezetői értekezleten a Külgazdasági és Külügyminisztériumban 2023. február 20-án. A kormányfő a nagyköveteknek tartott eligazítást a háború, az infláció, valamint a migráció veszélyeivel fémjelzett idei év feladatairól. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher