Szijjártó: Magyarország megerősödve kerülhet ki a válságból

Szijjártó: Magyarország megerősödve kerülhet ki a válságból

A munkahelyeket teremtő új befektetéseknek köszönhetően Magyarország megerősödve kerülhet ki a válságból - jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter Budapesten, a mezőgazdasági gépekhez alkatrészeket gyártó török Yaris Kabin beruházását bejelentő, keddi sajtótájékoztatón.  

Szijjártó Péter közölte, hogy a 6,5 milliárd forint értékű beruházáshoz a kormány 521 millió forinttal járul hozzá. A befektetéssel 150 munkahely jön létre Fejér megyében, a Dunaújváros melletti Iváncsa ipari parkjában. A telephely a mezőgazdasági gépgyártás mellett kutatási és fejlesztési feladatokat is ellát majd - indokolta az állami támogatást a tárcavezető.

A kormány az elmúlt három hétben öt nagyberuházást jelentett be, ami a miniszter szerint előrevetíti a magyar gazdasági újrakezdés sikerét. Mindez azt is jelenti, hogy Magyarország a térség legvonzóbb befektetési célpontja maradhat, a válságkezelés pedig legalább olyan sikeres lesz most, mint amilyen 2010 után volt - tette hozzá Szijjártó Péter.

Magyar közgazdászok szerint a gazdaság megmentéséhez nem elég a kormány eddigi válságkezelése

Magyar közgazdászok egy csoportja szerint a magyar kormány láthatóan nem érti a koronavírus-járvány okozta gazdasági következményeit, ezért nem biztosítja a megfelelő többletforrásokat. Közös nyilatkozatot adott 15 magyar ismert közgazdász a magyar kormány válságkezelő csomagjára. Véleményük szerint "Magyarországon gazdasági válság és társadalmi katasztrófa van kibontakozóban.

(MTI nyomán)