Összeáll a kép a maffiakormány ügyeiben, ha Orbán nem tudja tisztázni magát, távoznia kell

Szilágyi György reagált a friss sajtóhírekre.

Újabb 1300 milliárd: Ennyi pénzt menekíthetett ki gyémántban a Fidesz arab számlákra

A Magyar Nemzet információi szerint közel 3-4 milliárd euró, tehát 1300 milliárd forint szivárgott ki a magyar kormányzati körökből az elmúlt években különféle arab számlára, hogy aztán a pénz a nemzetközi terrorizmust is mozgató havalán - az arab világ párhuzamos bankrendszerén - érkezzen vissza magánzsebekbe.

A politikus szerint felmerül a kérdés, hogy a magyar hatóságok miért nem kívánják felderíteni az ügyet. "Talán azért, mert pontosan tudják, ki ez az ember, ismerik az ügy minden részletét és pontosan tudják, hogy az a kormányhoz és Orbán Viktorhoz köthető" - jelentette ki.

Szilágyi szerint az információk birtokában kezd összeállni a kép, egyre világosabb, miért volt fontos Orbánnak az FBI és az Interpol által is körözött, pénzmosási, drog- és fegyverkereskedelmi ügyekben érintett Ghaith Pharaon barátsága. Pharaon szakértője volt a pénzmosásnak, az arab párhuzamos pénzvilágnak.

A Jobbik képviselője szerint az is világossá kezd válni, mi állt a korábbi amerikai kitiltási botrányok hátterében. Emlékeztetett: Amerikában korábban egy magángéppel leszálló, diplomaútlevelet lobogtató futárt kaptak el dollármilliókkal, ezt a pénzt igazolta le az akkori NAV-elnök Vida Ildikó. Értelmét nyerte a pár hónappal ezelőtt felröppent hír is, mely szerint az USA azt tervezi, hogy Orbánt és a kormány több tagját is kitiltja az országból.

A botrány állhat annak hátterében is, hogy Orbán bár lelkesen támogatta Trumpot megválasztása előtt, a magyar diplomácia minden követ megmozgatott egy Trump-Orbán találkozóért, az amerikai elnök mégsem fogadta a magyar kormányfőt.

Szilágyi szerint felettébb különös, hogy 1300 milliárd forintnak megfelelő összeget próbáltak tisztára mostani Amerikában, épp annyit, amennyi Kósa Lajos ügyében is felmerült.

Szilágyi György úgy véli, a felmerült vádak olyan súlyosak, hogy a magyar kormány tagjainak kötelességük lenne a nyilvánosság előtt választ adni a kérdésekre.

Orbán Viktornak nem gyáván menekülni kéne a kérdések elől, hanem választ adni rájuk. Amennyiben nem tudja magát tisztára mosni, úgy teljesen mindegy, hogy két hét van hátra a választásokig, távoznia kéne a közéletből egyszer és mindenkorra

- jelentette ki a képviselő, majd hozzátette: április 8-án a Jobbik leváltja az Orbán-kormányt, és a hatóságokkal együttműködve fel fogják tárni az ügyet.