Hiába kapják el az államtitkárt egy táskányi lopott pénzzel, ha Gyurcsány

Hiába kapják el az államtitkárt egy táskányi lopott pénzzel, ha Gyurcsány

Hogy lehet az, hogy Boldog István fideszes képviselőhöz hasonlóan Völner Pál volt államtitkár is szabadlábon maradhatott egy olyan korrupciós ügy főszerelőjeként, ami miatt szinte minden más szereplő előzetesbe került? – erre a kérdésre kereste a választ hétfőn a Parlamentben Szilágyi György.

A Jobbik országgyűlési képviselője szerint érthetetlen, hogy miközben Völner Pál több mint 80 millió forint kenőpénzt rakott el a devizahitel-károsultak után, az ügy többi gyanúsítottjával szemben egyedül ő nincs előzetesben.

„Nincs két Fidesz, ez a Fidesz valódi arca”

- összegzett Szilágyi arra vonatkozóan, hogy ezt a mélyről gyökeredző korrupciót nem lehet figyelmen kívül hagyni.

Völner Pál utódja, Répássy Róbert államtitkár válaszában azzal vágott vissza, hogy Szilágyi az Egységben Magyarországért ellenzéki összefogás résztvevőjeként összefogott Gyurcsány Ferenccel, a fideszes retorikának megfelelően pedig ennél nem is kell többet mondani, teljesen mindegy, hogy mi a kérdés.

Erre adott válaszában Szilágyi György emlékeztette az új államtitkárt, hogy a Fidesznek 12 éve volt elszámoltatni Gyurcsány Ferencet, mégsem tette, most pedig egy olyan embert védenek, aki a szegények pénzét vette el.

Répássy viszontválasza nem rejtett újdonságot: Gyurcsány.