Szilágyi: nem pozíciókra szerződtünk

Szilágyi: nem pozíciókra szerződtünk

Varga-Damm Andrea a tisztességtelenséget választotta azzal, hogy a Szent Koronára tett esküjével szemben nem adja vissza országgyűlési mandátumát – mondta Szilágyi György az ATV Egyenes beszéd című műsorában csütörtökön. A párt alelnöke szerint akkor tud jól működni a Jobbik, ha az egyéni érdekek a közösség érdekei mögé kerülnek, de hozzátette: Varga-Damm Andreával sorozatos problémák álltak fenn, majd témafelelősként az ő javaslatára szavazták meg -szándékaik ellenére- a megfigyelési törvényt.

A szavazás után egy Facebook-posztjában pedig butának nevezte az embereket – magyarázta Szilágyi, hogy miért hívták vissza képviselőtársukat az Országgyűlésből. Mivel Varga-Damm Andrea nem akarja visszaadni mandátumát, ezért akár ki is zárhatják a frakcióból.

Sneider Tamással, a párt volt elnökével és az Országgyűlés alelnökével kapcsolatban azt mondta, számára az alelnökség helyett teljes embert igénylő szociális szakpolitikai feladatokat szánnak. A jobbikos politikus szerint teljesen normális, ha a ciklus felénél változtatásokat tesznek, ugyanakkor Sneider Tamás jelezte, hogy nem hajlandó lemondani az alelnökségről.