Rabtársai kínoztak halálra egy férfit a szombathelyi börtönben

Három oldalon sorolták a sérüléseit.

A Vas megyei Főügyészség szerint a három vádlott 2017. tavaszától csicskáztatta a velük egy zárkában lévő rabot - írja a 444. A bántalmazások napi rendszerességgel zajlottak.

Többek között:

  • megtöltötték vízzel a takarításhoz használt 5 literes műanyag vödröt, majd arra kényszerítették a sértettet, hogy állva igya meg
  • csikket etettek vele
  • a sértettet kikötözték, száját lepedővel betömték, ugráltak a testén, ököllel ütötték és rugdalták a bordáit, ájulásig fojtogatták
  • arra kényszerítették, hogy megegye a felmosórongy szálait
  • ha vérezni kezdett, öngyújtóval kiégették a sebet

A nyomokat mindig sikerült elfedniük, az ellenőrzések során a mosdó elé térdeltették a sértettet, így nem buktak le. Végül 2017. május 14-én reggel észlelték, hogy a mosdó előtt a saját hányásban fekszik és hörög az áldozat. Életét már nem lehetett megmenteni. A vádirat a sérüléseket három oldalon keresztül sorolja.

Az első- és másodrendű vádlottakat folytatólagosan, társtettesként elkövetett kényszerítés bűntettével, társtettesként, különös kegyetlenséggel elkövetett súlyos testi sértés bűntettével, és társtettesként, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettével, a harmadrendű vádlatottat társtettesként, különös kegyetlenséggel elkövetett súlyos testi sértés bűntettével, és társtettesként, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettével vádolják.