A Writers Tears ír whiskey sztorija és alapvető sajátosságai (x)

A Writers Tears ír whiskey sztorija és alapvető sajátosságai (x)

Ebben a bejegyzésben az ír whiskeykülönlegességek egyik jeles képviselőjének számító Writers Tears méltatásával foglalkozunk. Tesszük ezt azzal a nem titkolt motivációval, hogy véleményünk szerint egyértelműen kihagyhatatlan whiskeyfajtáról van szó.

Persze maga a Writers Tears név megalkotásának a körülményei is megérnek egy külön történetet. Viszont a hamisítatlan varázslat tényleg akkor következik, amikor csak lehetőségünk nyílik megízlelni ezt a páratlan nedűt.

Milyen ötlet mentén született meg a Writers Tears elnevezés egy whiskey kapcsán?

Már a Writers Tears palackján lévő címke is beszédes az apropót illetően. Ugyanis a világirodalom legnagyobb alkotóit is utolérte életük során az a nemkívánatos jelenség, amire egyszerűen csak „alkotói válság” címszóval szokás hivatkozni.

No és mit tehet az „egyszeri” költő, hogyha kifogy a kreativitásból? Naná, hogy a mesésen finom ír whiskey jelentheti az egyik legbiztosabb inspirációforrást. A legendák szerint a Writers Tears whiskey bizony az alkotói válságtól szenvedő írók könnyeiből született meg.

Úgyhogy egy kimondottan nemes célt szolgáló tisztelgésként is tekinthetünk rá a legnagyobb tiszteletnek örvendő ír szerzők előtt.

A Writers Tears whiskey legfontosabb sajátosságai

A Writers Tears esetében egy kifejezetten könnyed, édes whiskyről beszélhetünk. Az elkészítése során egy single pot still és egy single malt whiskey ízléses és messzemenően precíz keverése történik meg gyakorlatilag.

Persze nem akármilyen érzékek és precizitás mentén. Egy gyümölcsös jegyek valódi kavalkádját szolgáltató whiskeyt kapunk a folyamat eredményeként. A Writers Tears a szó legszorosabb értelmében itatja magát, valósággal elvarázsolva az érzékeinket.

Egyébként az elkészítésének folyamata majdhogynem végig az ír hagyományok szellemében történik, míg az érlelése már amerikai tölgyfahordóban történik.

Mire is számíthatunk a Writers Tears whiskey zamatolásakor és ízlelésekor?

Már önmagában a Writers Tears whiskey illata is megér egy misét. Merthogy lágy és édes, mézzel gazdagon megkent pirítósra emlékeztető aromákkal kápráztat el bennünket mindössze néhány másodperc alatt is.

Aztán az ízleléssel a méz és a vanília édességének keveredését tapasztalhatjuk meg az arany malátával és üde zöldes jegyekkel. Mindezen felül a karamell, a zöld alma héja és a tölgyes jegyek páratlan összhangja keríthet bennünket a hatalmába, méghozzá minden egyes kortyot követően.

Magát az összhatást egy kifejezetten forró, édes és hosszú lecsengés koronázza meg. Wow, még leírni is mesés. A Writers Tears bizony tényleg életre szóló szerelmet ígér, úgyhogy az esetek döntő többségében egyetlen kortyot követően képes rabul ejteni a szíveket.