Esküvő gyerekszemmel (x)

Esküvő gyerekszemmel (x)

Egy esküvő mindig nagy esemény, a hölgyek szívesen öltöznek szép ruhába, mennek el fodrászhoz, izgalmasabban sminkelhetnek, a férjek is öltönyben vannak, a gyereken is milyen szépen áll ez a ruha! Igen ám, de a gyerkőcöt nem a saját és a mások ruhája érdekli egy esküvőn, hanem hogy kik lesznek ott a pajtások, mit fognak játszani együtt, és mikor kaphatnak édességet.

Ebben a cikkben mutatunk néhány ötletet arra vonatkozóan, hogy mivel kösd le akár szülőként, akár szervezőként a kisebbeket, hogy ne trollkodják szét a nagy napot.

Viselkedj rendesen!

Jó, jó, de kinek a szemszögéből rendesen? Ha a felnőttek elvárása szerint, akkor egyenes háttal, csendben ülne egy széken. Csak akkor beszélne, ha kérdezik, a ruhája is tiszta maradna és ép. De az a gyerek, amelyik egészséges, abszolút nem így viselkedik rendesen. Figyel és kérdez, szívesebben játszik a kortársaival, de legalábbis a többi gyerekkel. Számára a szertartás unalmas és kínszenvedés, hacsak nem csempészel bele egy kis játékosságot. Az alábbi ötleteket a Játékliget webáruház kerti játék, könyv és társasjáték kínálata inspirálta.

Kenyerezd le ajándékkal

Minden gyermek szeret ajándékot kapni, hát használd ki! A kicsik tányérjára tegyél nyalókát, színes ceruzát, tetoválást, a nagyobbak kaphatnak labirintusos vagy pontösszekötő rejtvényt.

Játszósarok

Ha van rá lehetőség, alakíts ki egy kuckót, ahová leülhetnek társasozni, színezni a gyerkőcök. Legyen a legkisebbeknek is alkalmas zsírkréta vagy társas, és egy szülő azért tartsa szemmel a csemetéket.

Ki nyeri az esküvő legjobb fotósa díjat?

Ezt olyan lurkókkal érdemes játszani, akik saját mobiltelefonnal rendelkeznek. Adj meg témákat, hogy miről készítsenek képeket: esküvői tortáról, a menyasszonyról, az ifjú párról, a táncosokról, stb. Aki először van kész, az kaphat valami nagyobb díjat, de a többiekre is gondolj valami aprósággal.

Indulhat a tánc

Nyugodtan vond be a gyerekeket a táncolásba. Többségük nincs elzárva a modern zenétől, de ha mulatós van betervezve a lagzin, az még jobb. Megismerhetik az esküvői szokásokat (menyasszonytánc, tányértörés, stb.) és a hagyományos nótákat is. Lehet velük vonatozni, vagy limbózni, de ugrabugrálhatnak kedvük szerint, legalább lemozogják az édességet és jobban el fognak tudni aludni.

Van játszótér?

Nyilván nem ez a helyszín lefoglalásánál az elsődleges szempont, de ha több vendég érkezik kiskorúval, akkor nem árt ilyenekre is gondolni. Ha adott a közelben egy játszótér, az szuper, de ha nincs, akkor csinálj egyet. Néhány hullahoppkarika vagy célbadobós játék, labda bőven elég.

Távol a zsivajtól

Annak ellenére, hogy a lurkók mekkora lármát képesek csapni, ők maguk hosszabb ideig nem viselik jól a hangzavart. Próbálj nekik a lagzitól egy kissé félreeső helyen egy félrevonulós szigetet kialakítani, ahol akár le is dőlhetnek az apróbbak bepótolni a délutáni szundit, vagy a nagyobbak elvonulhatnak beszélgetni, esetleg olvasni.