Tudnivalók a homlokzati hőszigetelésről (x)

Tudnivalók a homlokzati hőszigetelésről (x)

A korszerű hőszigetelési technikák alkalmazása számos előnnyel jár. Amellett, hogy védelmet nyújtanak a téli csípős hideg és a nyári rekkenő hőség ellen, jelentősen megtakarítják a fűtési és hűtési energiaköltségeket. Lássuk a legfőbb tudnivalókat!

Miért érdemes homlokzati hőszigetelést végezni?

A hő a termodinamika szabályainak megfelelően folyamatosan próbál kijutni a falakon, a tetőn, az ablakokon, a padlón vagy a mennyezeten keresztül. Bármennyire is hatékony egy fűtési rendszer, ha a hőszigetelésen jelentős hiányosságok vannak, hiábavaló minden. 

Az eltávozott hőmennyiséget folyamatosan helyre kell állítani, hogy a belső helyiségek megfelelő hőmérsékletet érjenek el. Ez a család pénzügyeinek szempontjából rendkívül nehéz feladat, különösen a jelenlegi energiaválság közepette, amikor minden forint számít.

Bízd a homlokzati hőszigetelést a Cemix csúcsminőségű hőszigetelő termékeire a lehető legjobb végeredmény érdekében!

Mik a homlokzati hőszigetelő rendszerek előnyei?

A külső homlokzat hőszigetelése csillapítja a falak hőingadozásait, így azok nyáron felmelegednek, télen pedig lehűlnek. A falazatok többsége nem tudja ellátni ezt a funkciót, és nem tudja betartani az új építésű házak egyre szigorúbb energiahatékonysági szabványait.

A helyesen kiépített hőszigetelő rendszerek mellett nem kell a hőhidak negatív hatásai, mint például a páralecsapódás és az ebből eredő penészképződés kockázata miatt aggódni. 

A korszerű szigetelés még akkor is növeli az ingatlan piaci értékét, ha az utólagosan kerül fel. Emellett a szerkezet élettartamát nagymértékben meghosszabbítják elsősorban a hőmérséklet-ingadozások és a hőhidak negatív hatásai kiküszöbölésével.

Miért válasszuk a legmagasabb minőségű alapanyagot?

Mivel a homlokzati hőszigetelő rendszerek bonyolult rendszerek, a tervezés és a szerelés jelentős szakértelmet és körültekintést igényel. A legjobb megoldás kidolgozásakor a hőmérsékleti szempontokkal kapcsolatos saját elvárásaink mellett az épület állapotát és a várható környezeti hatásokat is javasolt figyelembe venni.

A Cemix több évtizedes tapasztalata a homlokzati hőszigetelő rendszerek tervezésében és fejlesztésében garantálja a legmagasabb minőséget. A falazatra ragasztott hőszigetelő táblák, amelyek leggyakrabban polisztirolból vagy ásványgyapotból készülnek, a cég által kínált Thermosystem rendszerek szívét-lelkét alkotják. 

Ezen táblák vastagságából, valamint anyagából kiindulva határozható meg a rendszer hőszigetelő képessége, az ideális rétegvastagsághoz pedig bármikor igénybe vehetjük a Cemix hőszigetelés kalkulátorát.

Homlokzati hőszigeteléshez válaszd a Cemix kiváló termékeit, amellyel magas minőségben végezheted el a folyamatot, hosszú élettartamot garantálva!