Mitől lesz igazán jó egy korszerű két oldalon járható állólétra? (x)

Mitől lesz igazán jó egy korszerű két oldalon járható állólétra? (x)

Ha meg akarjuk határozni egy két oldalon járható állólétra legfontosabb fizikai paramétereit és tulajdonságait, akkor milyen jellemzőket ne hagyjunk figyelmen kívül? Mi az, ami a használat szempontjából alapvető fontosságú?

Szerintünk ezt a kérdést mindenkinek fel kellene tennie, ha épp egy ilyen típusú munkaeszköz beszerzését fontolgatja. Ezért is foglalkozunk a témával ebben a cikkben.

Hogyan érdemes gondolkodni a két oldalon járható állólétra keresésnél?

Józan paraszti ésszel a legjobb megközelíteni a dolgot, arra gondolva, hogy a hasznosítás várható jellegét tekintve mik is az elképzelések. Nagyon nem mindegy, hogy ipari környezetben, félprofi körülmények között vagy otthon, a háztartásban fogjuk majd az eszközt alkalmazni.

Erre gondolva a legjobb keresgélni a Krausenagyker.hu - Krause márkaképviselet állólétráinak két oldalon járható modelljei között is. Így mindjárt sokkal könnyebb mérlegelni a különféle típusok között, és lehet kalkulálni a magassággal, a fokok számával, valamint a terhelhetőséggel.

Fontos lehet az is, hogy az eszközt várhatóan milyen gyakran akarjuk szállítani, hol lesz majd tárolva és persze milyen feladatoknál jelenthet segítséget? Ha megválaszoljuk ezeket a kérdéseket, akkor máris tisztább képet kaphatunk. 

Fizikai jellemzők alapján milyen egy jó állólétra?

Ha szemügyre vesszük a szerkezetét, akkor a csukló- és hevederkapcsolatoknál erősítést látunk. Szintén megnyugtatást jelenthetnek a csúszásmentes, körben bordázott fokok. Pláne, hogyha a szélességük is megfelelő.

Mindenképp egy csúszásbiztos, lábdugókkal ellátott két oldalon járható állólétra mellett a legjobb letenni a voksot, hogy ne kelljen tartani az instabilitástól. Hasonlóképp a munka közbeni biztonságot segíti elő a sokszoros peremezésű kapcsolat megléte a fokok és a szár között.

Inkább a félprofi vagy professzionális daraboknál jöhet jól a négy sarokmerevítés, illetve a biztonságos szállítást szolgáló rögzítőfülek rendelkezésre állása. Ha ezek a tulajdonságok egy megbízható gyártó termékeinél vannak meg, az kedvező alapot jelent.

Milyen típusai lehetnek a két oldalon is járható állólétráknak?

Külön kategóriát jelentenek a gurítható változatok. Bizonyára nem nehéz kitalálni az elnevezésből, hogy leginkább azért különlegesek, mert komolyabb fizikai erőkifejtés nélkül is lehet őket ide-oda mozgatni.

Aztán ott vannak a két oldalon járható biztonsági állólétrák, valamint a lépcsőfokos változatok is. Utóbbiaknál igény szerint a fafelülettel ellátott kivitelek beszerzésére is megvan a lehetőség. 

Hogy összegezzük a leírtakat, mindig a hasznosítás célja és várható jellege szerint a legjobb választani. Ezzel tudjuk biztosítani, hogy később a létrán állva azt tudjuk gondolni, “ez igen, pontosan erre volt szükség”.