Tucatnyi iskolában nem kezdődött meg a tanév a felújítási munkálatok miatt

Diákok helyett törmelékek.

A tanévkezdés elhalasztásáról az RTL Híradója számolt be csütörtök esti adásában, amiben felkeresték az Emmi köznevelésért felelős helyettes államtitkárát, Maruzsa Zoltánt is, aki elmondta, hogy idén több mint 800 helyen végeztek felújítási és korszerűsítési munkákat 276 millió forintból. Tucatnyi helyen azonban probléma adódott a beszállítókkal, emiatt húzódtak a munkálatok.

A csatorna által felkeresett intézmények, a vajai Molnár Mátyás Általános Iskola és a hodászi Kölcsey Ferenc Általános Iskola is azt ígérte, hogy jövő hétfőn, azaz szeptember 10-én már nem törmelékek, hanem diákok töltik majd meg az épületeket.

Mondjuk, inkább késsen a tanévkezdés a felújítások miatt, mint hogy a gyerekek ne tudják felkapcsolni a villanyt az esőzésektől végigázott falak és vezetékek miatt, mint az egyik egri tanintézményben.

Úgy beázott egy egri iskola, hogy a villanyt sem merik felkapcsolni

Az intézményben uralkodó állapotokról a szülők fotókat is készítettek, amiket a Népszava szúrt ki.A beázás olyan súlyos, hogy volt olyan tanító, aki azt javasolta, hogy ne kapcsolják fel a villanyokat, nehogy valami gond legyen az átvizesedett falak miatt.Egy szülő elmondta, hogy nem újdonság számára az eset, már az előző félévben is úgy tanultak a diákok eső esetén, hogy nem lehetett felkapcsolni a villanyt.

(Képünk illusztráció)