Tanítás előtt demonstrál a Tanítanék mozgalom

Mivel a kormány "nem kért elnézést", valamint nem hívta meg őket a tárgyalóasztalhoz, a Pukli Istvánék egy egyórás tüntetést szerveznek március 30-ára.

Március utolsó szerdáján reggel, 8 és 9 óra között a tiltakozáshoz csatlakozók iskolájuk előtt fognak demonstrálni - jelentette be Pukli István és a Tanítanék mozgalom vezetői. A szervezők arra kérték a szimpatizánsokat, szülőket, a 12 pontjukkal egyetértő állampolgárokat, hogy így fejezzék ki egyetértésüket.

Mivel a kormány 23-án éjfélig "nem kért bocsánatot az oktatásban dolgozóktól", valamint nem hívták meg őket a tárgyalóasztalhoz, ezért a Tanítanék mozgalom március 30. reggelére szervezi meg az újabb demonstrációját - jelentette ki Pukli.

Törley Katalin, a Tanítanék mozgalom egyik vezetője szerint akár egy esernyővel is sétálhatnak az emberek - akár napsütésben is, vagy épp húzhatnak kockás inget. Emellett arra kérte az egyetértésüket, hogy az esemény Facebook oldalán fejezett ki részvételi szándékát.

Pilz Olivér, a miskolci Herman Ottó Gimnázium igazgatója saját példájukat említve arról beszélt: március 30-án a demonstráció keretében rendbe rakják a 10-es honvédek szobrának környezetét, az iskola udvaron pedig virágot és fát ültetnek, de kiemelte, egyetlen gyermek sem marad felügyelet nélkül, a demonstráció pedig abszolút önkéntes alapon kerül megszervezésre.
 
Jelezte: eddig mintegy nyolcvan iskola jelezte, hogy támogatják a "polgári engedetlenségi akciót" - mondta.