Tapolcán a Jobbik az egészségügyet állítja a középpontba

Dobó Zoltán, Rig Lajos és Szávay István (kép forrása: veol.hu)

Dobó Zoltán hangsúlyozta, hogy a Jobbik pozitív kampányt kíván folytatni, amelynek középpontjában az egészségügy áll majd. A polgármester felidézte, hogy 2012-ben a város "elvesztette" az aktív belgyógyászatot és sebészetet.

Hozzátette: Rig Lajos, a párt országgyűlési képviselőjelöltje, aki 22 esztendeje dolgozik az egészségügyben, a legalkalmasabb arra, hogy megoldja ezt a problémát és az aktív ágyak visszakerüljenek a városba. Szávay István, a Jobbik alelnöke azt mondta, hogy pártja "az első számú ellenzéki erő", hozzátéve, ma már a polgári Magyarország víziója a Jobbik programja. "Van hitünk, elszántságunk és programunk arra, hogy jobbá tegyük ezt a térséget és 2018-ban, vagy korábban leváltsuk ezt a kormányt" – fogalmazott az alelnök.

A veszprémi időközi választás eredményére utalva megjegyezte, a "következő pofont a kétharmadnak a Jobbik fogja kiosztani".

Teljesítmény, tudás és hitelesség

Szávay István a sajtótájékoztatót követő fórumon, mintegy száz érdeklődő előtt azt mondta, hisz abban, hogy Rig Lajos fogja megnyerni ezt a választást, mert hiteles jelölt.

Más témára áttérve az alelnök úgy fogalmazott, pártja olyan Magyarországot szeretne, amely a teljesítményről és a tudásról szól. Hozzátette: elég volt abból, hogy "az embernek egy nyomorult takarítónői álláshoz is párttagkönyvvel kell rendelkeznie".

Utalva a "Fidesz elemzője", G. Fodor Gábor sajtóbeli interjújára, miszerint a "polgári Magyarország víziója egy politikai termék", az alelnök azt mondta, céljuk a "szavaknak visszaadni valós jelentését, melyek mögött a politikusok valós tetteinek kell megjelenniük".

A négy kérdés

Szávay István beszélt a Jobbik által kezdeményezett aláírásgyűjtésről is. Ennek során négy kérdésben kérik ki a választópolgárok véleményét: 40 évi munkaviszony után a férfiak is nyugdíjba mehessenek; ingyenesen hozzáférhető internet; a béke, valamint a bevándorlás kérdése. A békét érintő kérdés kapcsán hangsúlyozta, a Jobbik álláspontja szerint az ukrajnai válságból Magyarországnak ki kell maradnia. Hozzátette: Magyarország az Iszlám Állammal szemben hadviselő féllé akar válni, ami a Jobbik álláspontja szerint elfogadhatatlan.

A bevándorlással kapcsolatos kérdés kapcsán Szávay István úgy fogalmazott, "Magyarországnak nincs szüksége idegen bevándorlásra", hozzátéve, a kormányzat részéről nem lát valós szándékot e probléma kezelésére.

Csak pozitívan

Rig Lajos, a Jobbik országgyűlési képviselőjelöltje pozitív kampányt ígért. Elmondta, hogy a tapolcai aktív ágyak megszűnése miatt Ajka és Keszthely egészségügyi intézményeiben nőtt a dolgozók leterheltsége és a kórházak adósságállománya is, hiszen Tapolcáról is oda utaztak a betegek. Az ő célja az, hogy visszakerüljenek az aktív ágyak a tapolcai kórház újonnan épült szárnyaiba.

Veszprém megye 3. számú (tapolcai) választókerületében azért kell április 12-én időközi országgyűlési választást tartani, mert a térség tavaly áprilisban megválasztott fideszes országgyűlési képviselője, Lasztovicza Jenő januárban elhunyt. A voksolás hatvan település választópolgárait érinti.