Tapolcát is tiltólistára tette a hatalom

A szombati Videoton–Ferencváros mérkőzésre a Tapolcai születésűek sem mehettek be.

Mint ismeretes a sporttörvény értelmében kizárólag névre szóló belépőt lehet vásárolni a mérkőzésekre, melyhez meg kell adni a születési dátumot és helyet is.

A Videoton és a Fradi szurkolói ugyan közös szurkolást hirdettek a szombati rangadóra, a vezetők azonban mindent megtettek, hogy megakadályozzák a két tábor békés egymás mellett szurkolását. De belebuktak.

Azt már tegnap megírtuk, hogy a budapesti születésű drukkerek nem léphettek be a stadionba. Mára azonban kiderült, hogy Tapolca is tiltólistára került. Hogy ehhez köze van esetleg annak, hogy ott áprilisban a jobbikos Rig Lajos győzött az időközi országgyűlési képviselőválasztáson, azt nem tudjuk. Egy tény, aki Tapolcán született, az biztos, hogy Fradista. Legalábbis a Videoton vezetői szerint…

A Jobbik gratulál a szurkolóknak!

Tiszteletünket fejezzük ki a Videoton és a Ferencváros szurkolóinak a tegnapi mérkőzésért és a példátlan összefogásért - írja Szilágyi György, a Jobbik országgyűlési képviselője és a Jobbik Sportkabinete vasárnap kiadott sajtóközleményükben.

Totális káosz

Totális káosszal találták szembe magukat a tegnapi Videoton FC-FTC bajnoki mérkőzésre kilátogató szurkolók a beléptetésnél. Mindezt csak azért, mert a két csapat szervezett drukkerei a szurkolói kártya elleni tiltakozásul egymás mellett, egy szektorban akarták buzdítani csapataikat ezen a mérkőzésen. A káoszt leginkább az okozta, hogy elhibázott módon a fradistákat úgy igyekeztek kiszűrni, hogy a budapesti születésű szurkolókat nem engedték be a beléptetés kezdetekor – írja Székely Zoltán a Jobbik Fejér megyei alelnöke vasárnapi sajtóközleményében.

A politikus emlékeztetett: a Sóstói Stadionban csak a vendégszektorba szükséges kártya a belépéshez, így a szurkolói kártyával nem rendelkező fradisták a hazai szektorban, a Videoton szurkolóival együtt nézhették csak a mérkőzést. A klub és a tulajdonos, Garancsi István egy közleményben tudatta a szurkolókkal, hogy nem járulnak hozzá a demonstrációhoz és felfüggesztették az online jegyértékesítést, már ezzel is nehezítve a bejutást a mérkőzésre. Ez a nyilatkozat, a biztonsági erők létszámának növelése, és a szigorított beléptetés nem érte el célját. A két szurkoló tábor egymás mellett drukkolva tudta le a meccset mindenféle inzultus nélkül. Elismerés ezért nekik! 

„Tegnap bérletesként kilátogattam a mérkőzésre és legnagyobb megdöbbenésemre az első félidő felénél jutottam be a stadionba" - mondta Székely Zoltán, a Jobbik megyei alelnöke. "A biztonságot nem a biztonsági szolgálat, hanem maguk a szurkolók garantálták, hiszen teljesen békében álltam jómagam is sorba ferencvárosi szurkolókkal a büfé előtt, és az egész mérkőzés alatt a megállapodásnak megfelelően békében szurkoltak."

A tegnapi este vesztesei azok a hazai szurkolók, akik bérlettel vagy jeggyel érkeztek a stadionhoz és a forróságban minimum fél órát álltak a zsúfolt tömegben, sokuk gyerekekkel, hogy bejussanak, legtöbben a kezdő sípszó után. A Jobbik eddig is a szurkolói kártya eltörlését szorgalmazta, a tegnap este bebizonyította, hogy valóban nincs rá semmi szükség, sőt inkább kárt okoz. Ismételten felszólítjuk az MLSZ-t és a klubokat, haladéktalanul töröljenek el mindenféle korlátozást a szurkolói kártyák miatt! Megkérjük a fehérvári klubvezetést, hagyja abba a mellébeszélést, és az egymásnak ellentmondó nyilatkozatok helyett inkább a szurkolók kiszolgálása legyen a legfőbb cél úgy a pályán, mint a lelátón!