Tarlós István for president!!!

Egyértelmű, hogy Tarlós István a legnagyobb trollja a magyar belpolitikának. Ha benne felébred a közlési vágy, készülhetünk egy epés, ironikus megjegyzésre, nyilatkozatra, közleményre. A főpolgármester hol képviselő asszonyokat akaszt ki, például egy jól irányzott udvarlással: "én szívemnek oly kedves Tüttő Kata, egykori képviselő asszony, aki a székeken helyet foglal, (...) akárhogy meresztgetem baloldalra a szemem, nála kellemesebb látványt nemigen fedezek fel", hol egyszerűen leháziasszonyozta ugyanőt. De a magyar politika Monty Python-i értelemben vett állócsillagként fénylő Fekete Lovagja, Horváth Ingyenbkv-t Csaba fülét is szereti politikailag megcibálni, akinek a férfi mosdóban kihúzott szemöldökéről értekezett egy vereteset még 2014-ben.

 

Kész szerencse, hogy a budapesti főpolgármestert nem abból a fából faragták, aki saját párttársai kedvéért újra átnézné a megfogalmazott sajtóközleményeket, vagy megválogatná szavait egy interjúban.

Így tett a "Rapcsák András esernyőjén repülő, csudálatos Mary Poppinshoz" hasonlított Lázár János kapcsán is, akinek "képességeit szerinte eléggé próbára teszi az a feladattömeg, amit a nálánál jóval nagyobb szellemi kapacitású miniszterelnök kiszignált rá."

Akárhogy is, Tarlós Istvántól bármikor számíthatunk egy-egy olyan mondatra, amitől a Fidesz sajtóosztályán gyorsan bevernek pár gyomorkeserűt, vagy - mintha bármit is számítana, bárkit is érdekelne - hetekig nyámnyoghatnak a félhomályos romkocsmák mélyén a minden érdeket védő érdekvédők és széplelkek a főpolgármester úr hallatlan és "visszataszító" szexizmusán.

Tarlós ezúttal a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium minapi, BKK-val kapcsolatos állásfoglalása kapcsán mordult fel egy nagyot.

Mint ismert, a BKK múlt héten nemes egyszerűséggel felszólította az NFM-et, hogy rendezze az NFM és a BKK közötti, az agglomerációs közlekedés finanszírozására vonatkozó szerződést, mivel ott szerződéses mulasztás van. Amennyiben mégsem, akkor 15 nap elteltével a megállapodás felmondásra kerül.

Erre válaszolt is az NFM:

"(...) 2013-ban a Főváros nevében a BKK 2022-ig vállalta az agglomerációs busz- és HÉV-közlekedés korábbi színvonalon és hálózaton történő fenntartását. A költségekre a Budapest 21 megállapodásban foglaltak irányadók, a működtetési költségeket tehát a budapesti közlekedés finanszírozási rendszere fedezi (...)"

És akkor kedden Tarlós István végleg megunta a levelezgetést és üzengetést, és ennyit válaszolt a minisztériumnak:

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium minapi, BKK-val kapcsolatos állásfoglalása olyan mértékű tájékozatlanságról tesz tanúbizonyságot, hogy ha én lennék a miniszter, akkor azt, aki ezt az állásfoglalást fogalmazta,

kirúgnám az állásából.

Teljesen egyértelmű ezek után, hogy Tarlós István egy zseni. Ha egyszer miniszterelnök leszek, ő lesz a HR-esem.