Tasó Lászlónak újra jó a memóriája, kijavította a vagyonnyilatkozatait

Korábban kiderült, hogy a fideszes politikus több értékes földterületet és az azok után járó több milliós támogatásokat sem vallotta be. 

A 444.hu a Dirket36 alapján most arról számolt be, hogy a közlekedéspolitikáért felelős államtitkár augusztus 16-i javításai során a vagyonnyilatkozataiba összesen 8,35 millió forintnyi támogatást írt be, amelyeket a földjei után folyósított neki az évek során az MVH (Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal). Emellett Tasó összesen tíz korábbi nyilatkozatába is beírta azt a két telket, amelyeket még 2002-ben vásárolt, de 2006-2014 között nem tüntetett fel a nyilatkozataiban. Egy 2015-ös vagyonnyilatkozatát is javította, amelyben azonban korábban a Direkt36 nem talált hibát. Az államtitkár pontosította egy földjei után járó támogatás összegét, mert rájött, hogy a korábban beírtnál 150 ezer forinttal kevesebb pénzt kapott – írja a portál.

Jobbik: számoltassák el a hamis vagyonnyilatkozatot tevő képviselőket!

Tasó László egy „feledékeny" közlekedéspolitikai államtitkár. Pénteken az Alfahír is beszámolt a Direkt36 cikke alapján, hogy a fideszes politikus több értékes földterületet és az azok után járó több milliós támogatásokat sem vallotta be vagyonnyilatkozatában. A Jobbik eljárást indítana Tasó ellen és az államtitkári székéből is azonnal felállítaná.

Ugyanakkor nem változtatta meg a vagyonnyilatkozataiban a tulajdoni arányokat egy 2 hektáros ingatlan és egy 12 hektáros erdő esetében. Ezeket éveken át úgy tűntette fel a vagyonnyilatkozataiban, hogy felerészben a tulajdonosuk, pedig a tulajdoni lapok szerint egyedül az övéi voltak.

Tasó ezt még úgy magyarázta, hogy az ingatlanok fele „házastársi jogon” a feleségének a tulajdona. Ez előfordulhat például házastársi vagyonközösség esetén, az pedig nem egyértelmű a vagyonnyilatkozati szabályokból, hogy az ilyen közös tulajdont hogyan kell feltűntetni a képviselői nyilatkozatokban. A két ingatlan ma már teljes egészében Tasó feleségének a tulajdona.

Az államtitkár egyébként nem volt hajlandó az utólagos korrekciót kommentálni. A lap kérdéseit provokatívnak minősítette és azt nyilatkozta, hogy „az összehangolt és megszervezett provokáció megrendelői, valamint végrehajtói beazonosíthatók”, ellenük a jogi lépéseket megtette, a közvéleményt azok eredményéről tájékoztatni fogja.