Napok óta nincs fűtés egy tatai gimnáziumban

Napok óta nincs fűtés egy tatai gimnáziumban

Hétfő óta nincsen rendes fűtés a tatai Eötvös József Gimnáziumban, ezért kabátban ülnek az órákon a diákok - írja a 24.hu

A portál információi szerint hétfő óta sálban és kabátban ülnek a diákok az Eötvös József Gimnázium termeiben, miután nincsen rendes fűtés az intézményben.

A tanulók kedden csak 11 fokot mértek az egyik tanteremben. 

Aznap haza is küldték őket a harmadik óra után. 

Szerdán azonban annyira elegük lett a diákoknak a zord állapotokból, hogy kimentek tüntetni az udvarra, ahol Demjén Ferenc nagy slágerét, a Jégszívet énekelték el.

 
A 24.hu-nak egy diák úgy nyilatkozott, hogy csak annyit közöltek velük, hogy elromlott a fűtés, de arról nem tájékoztatták őket, hogy mikor lesz újra szobahőmérséklet a termekben.
 
A portál megkereste az iskola igazgatóját, Barsi Évát aki kiadott egy közleményt az eset miatt.
 
"A tatai Eötvös József Gimnázium és Kollégiumban a téli szünet utáni iskolakezdéskor az intézmény több helyiségében a hőmérséklet alacsony volt 16-17-fok, annak ellenére, hogy a fűtés be volt kapcsolva. Ennek fő oka,hogy elromlott a rendszer egyik szivattyúja. A hétfői napon került sor a tönkrement szivattyú cseréjére, mely során a rendszer leengedése és feltöltése után a kazánok az intézmény teljes felfűtését még nem tudták megfelelően biztosítani a keddi iskolakezdésig.
 
A keddi napon a diákokat a 3. óra után hazaengedtük. A szivattyú cseréje során észlelte a szerelő, hogy a működő négy kazánból egy meghibásodott, ennek javíttatásáról a Tankerület azonnal intézkedett. A működő 3 nagy teljesítményű kazánnal a fűtés kisebb kapacitással, de biztosítható. A folyosók, valamint a tornacsarnok teljes felfűtése még nem biztosított.

A mai napon a tantermek közül néhány kivételével a hőmérséklet elérte a 20 fokot. A hűvösebb tanterembe hősugárzókat helyeztünk el, illetve kértük a kollégákat, hogy ahol úgy látják, hogy nem megfelelő a hőmérséklet abból a teremből a tanáriba, a könyvtárba vagy akár az igazgatói irodába menjenek át órát tartani. A Tankerület műszaki szakterületének munkatársa is személyesen győződött meg a fűtési rendszer működéséről, illetve intézkedtek arról, hogy az Intézményben minél hamarabb mindenhol megfelelő hőmérséklet legyen."