Távozzanak a szteroiddemokrácia mamelukjai!

A nemzeti párt parlamenti vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezte a Nemzeti Választási Irodánál történtek kapcsán.

A Jobbik szerint a Nemzeti Választási Iroda nyilvánosságra hozott felvételéből egyértelműen kiderül, hogy a Fidesz verőlegényei akadályozták Nyakó Istvánt a népszavazási beadvány lebélyegzésében.

Szilágyi közleményében aláhúzza:

A Nemzeti Választási Bizottság fideszes többsége viszont „nem látta” (szavaik szerint „a felvételekből az is kiderül, hogy tettleg nem akadályozták az előtérben való közlekedést”), hogy a felbérelt erős emberek testi adottságaikat kihasználva törvényellenesen cselekedtek volna, holott ugyanaz a felvétel állt rendelkezésükre, amelyet most mindenki láthat.

A Jobbik felszólítja az NVB politikai utasításra cselekvő és gyengén látó tagjait, hogy azonnali hatállyal adják vissza mandátumaikat, illetve mondjanak le bizottsági pozícióikról. Ezek a bizottsági tagok a jövőben is alkalmatlanok lesznek arra, hogy a törvények és a jogszabályok szerint döntsenek, és ne a Fidesz utasításait kövessék. Ez pedig elfogadhatatlan egy olyan országgyűlési választás előtt, ahol a Jobbik a Fidesz legyőzésére és az Orbán-kormány leváltására készül, írja Szilágyi.

A nemzeti párt parlamenti vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezte az ügyben. Ha a Fidesz ezt a kezdeményezésünket elgáncsolná, akkor egyértelművé válik mindenki számára, hogy ők szervezték ezt a törvénytelen akciót, és hogy milyen állapotok uralkodnának az országban, ha az Alaptörvény megváltoztatásával, az Orbán-kormány lehetőséget kapna a rendeleti kormányzásra -

zárul a közlemény.