Tedd biztonságossá a lépcsőt lépcsőszőnyeggel! (x)

Tedd biztonságossá a lépcsőt lépcsőszőnyeggel! (x)

A családi házak nagy része belső lépcsővel rendelkezik, mellyel a felső szintet tudjuk megközelíteni. Ez a lépcső általában fémből, fából, ritkábban betonból készül, és a lépcsőfokokat fa- vagy kerámiaburkolat borítja. Mindkét esetről elmondhatjuk, hogy könnyen okozhat balesetet, hiszen ezeken az anyagokon meg lehet csúszni, főként zokniban.

A gyermekek általában sietnek, ezáltal nem annyira figyelmesek, de mi magunk is egy óvatlan mozdulattal könnyen megcsúszhatunk és megsérülhetünk. A lépcsőszőnyeg azonban stabillá és csúszásmentessé teszi a lépcsőfokokat, ezért azt ajánljuk, hogy mindenképpen fontold meg a használatát!

A lépcső veszélyei

A lépcsők nagy belmagasságokat kötnek össze, egy részükben lépcsőforduló is található, más részük csigalépcsős kialakítású, de előfordul, hogy egyetlen egyenes szakaszból vannak kialakítva. Bármilyen típusú is a házban található lépcső, Fóliás Juci lépcsőszőnyegei biztonságossá teszik, hiszen meggátolják azt, hogy megcsússz rajta.

A gyermekek és az idősek különösen ki vannak téve a balesetveszélynek. Sokszor hiába adunk a kicsikre csúszásgátlós zoknit, a rohangálás miatt ez nem képes megakadályozni a leesést. Az idősek pedig gyakran hiába próbálnak lassan és óvatosan közlekedni, mégis előfordul, hogy fizikai problémáik miatt elesnek, ez pedig a lépcsőn nagyon veszélyes lehet.

A lépcsőszőnyeg mint megoldás

A lépcsőszőnyeget könnyedén fel tudod tenni, hiszen a hátoldala öntapadós. Akár lakkozott vagy festett fa, akár beton vagy kerámia a burkolat, mindegyikre ráragad és stabilan a helyén marad.

Kétféle kialakítással találkozhatsz: téglalap alakúval vagy félkörívessel. Az, hogy melyiket választod, teljesen a te ízlésedtől függ, a téglalap alakú nagyobb felületen fedi el a fokot, így, ha maximális védelmet szeretnél, akkor válaszd azt.

Azonban a félköríves kialakítás is meg fogja előzni a csúszásveszélyt, hiszen ahová lépsz, ott lefedi a lépcsőfokot.

A lépcsőszőnyeg további előnyei

A balesetek elkerülése mellett további előnyökkel is rendelkezik ez a termék, mégpedig az alábbiakra is kiváló megoldás:

⚫ Megvédi a lépcső felületét az elhasználódástól.

⚫ Kiváló hangszigetelő, így csökkenti a lépcsőjárás zaját.

⚫ Kényelmes a használata, mezítláb is kellemes érzést biztosít.

⚫ Meleg érzete van, ezáltal nem fogsz felfázni, ha zokni nélkül közlekedsz.

⚫ Erős, strapabíró anyagból készült, így sokáig be tudja tölteni a funkcióját.

⚫ Sokféle színben kapható, ezért a lakás hangulatához, színvilágához alakítható.

⚫ A kopott lépcsőt is feldobja, felér akár egy felújítással is.

A lépcső egy veszélyes építmény, még akkor is, ha lépcsőfordulót tartalmaz, aminek az az előnye, hogy ha véletlenül megcsúszunk, akkor nem zuhanunk le olyan sok lépcsőfokot.

Kialakítását mindenképpen bízd szakemberre, hiszen szigorú szabványok vonatkoznak a lépcsőfok mélységére, valamint a fellépés magasságára. Ezenkívül lehetőleg mindkét oldalra kerüljön korlát, ami a lépcsőszőnyeg használata mellett szintén fontos biztonsági tényező.