Digitálisan felújított, kiszínezett gólokkal láthatjuk a legendás 6:3-as meccset

Digitálisan felújított, kiszínezett gólokkal láthatjuk a legendás 6:3-as meccset

A Magyar Telekom fogta a magyar labdarúgó-válogatott egyik leghíresebb meccsének, az 1953. november 25-i londoni 6:3 felvételét és digitálisan felújította, helyenként pedig kiszínezte.

A munkálatok egy éven át tartottak, mely során az eredeti kópiát a londoni BBC egyik raktárából szerezték meg. A felvétel modernizálásának időtartama már nem is tűnik sok időnek, ha hozzávesszük, hogy a magyar szakembereknek olyan anyaggal kellett dolgozniuk, melyet a BBC egy régió televízió elé helyezett kamerával rögzített. Emellett egyetlen másodperc kiszínezése egy ember egész napi munkáját igényelte.

Szabó Béla, a Magyar Telekom márka- és kereskedelmi kommunikációs igazgatója szerint mindez megérte a sok fáradtságot, ugyanis a modernizált változat a fiatalabb generációval is megismertetheti az aranycsapatot.

{"preview_thumbnail":"/sites/default/files/styles/video_embed_wysiwyg_preview/public/video_thumbnails/QVWMSpVP_H8.jpg?itok=M-CTncqx","video_url":"https://www.youtube.com/watch?v=QVWMSpVP_H8&feature=emb_title&ab_channel=TelekomHU","settings":{"responsive":1,"width":"854","height":"480","autoplay":0},"settings_summary":["Beágyazott videó (Alkalmazkodó)."]}

A felújított meccset, melyben a gólokat kiszínezték, a 67. évfordulóján, vagyis november 25-én mutatják be 19:00-kor a Super TV2-n Matuz Krisztián kommentálásával, ezt követően pedig három hónapig a Telekom Videotékában is elérhető lesz.