A hivatalos megnyitó előtt két nappal már elkezdődtek a téli olimpia versenyszámai

A hivatalos megnyitó előtt két nappal már elkezdődtek a téli olimpia versenyszámai

Szerdán megkezdődött a pekingi téli olimpia a vegyes párosok curlingtornájával, a csatákat négy pályán rendezték. A koronavírus-járvány miatt nem lehetnek nézők, csak meghívottak. A Pekingi Nemzeti Vizes Központban így is közel kétszázan szurkolhattak, még hangulatfelelős is volt. A szerencsések minden második széken ülhettek, maszkban. Mivel ez volt az első ötkarikás verseny a kínai fővárosban, ezért rengeteg újságíró és fotós látogatott ki a helyszínre, ráadásul a kínai páros is érdekelt volt a svájciak ellen - írja az MTI.

A hazaiak nem is szerepeltek rosszul, ugyanis 6-6-os döntetlen után extra endre kényszerítették a négy éve ezüstérmes svájci kettőst, ráadásul a ráadást meg is nyerték, így győzelemmel mutatkoztak be. De nem ez volt az egyetlen meglepetés, ugyanis a norvégok olimpiai bronzérmes és világbajnoki ezüstérmes kettőse, Kristin Skaslien és Magnus Nedregotten szintén extra endben kikapott 7-6-ra a cseh csapattól.

A világbajnok brit duó, Jennifer Dodds és Bruce Mouat viszont a papírformát igazolva 9-5-re felülmúlta a vb-bronzérmes svédeket. A tíz csapatot felvonultató alapszakaszban minden páros játszik mindenkivel, majd a legjobb négy jut az elődöntőbe, amelyre jövő hétfőn kerül sor, az éremcsatákat pedig kedden rendezik.

A Nemzeti Vizes Központ a 2008-as nyári olimpián a medencés úszás helyszíne volt, akkor Vizeskockának becézték a hatalmas arénát, most a téli olimpia idején Jégkocka a nemhivatalos elnevezése.

Eredmények:
Curling, vegyes páros, selejtező:
Nagy-Britannia - Svédország 9-5
Egyesült Államok-Ausztrália 6-5
Csehország-Norvégia 7-6 - extra end után
Kína-Svájc 7-6 - extra end után

{block:block_content:83f6f420-ec81-488d-9ade-46fde05c55af}