A szakszervezetek szerint nem egyeztettek az év végi közigazgatási szünetről

A szakszervezetek szerint nem egyeztettek az év végi közigazgatási szünetről

Úgy hozott döntést a kormány az év végi köztisztviselői szünetről, hogy nem egyeztetett a munkavállalókkal

- közölte az ATV megkeresésére Boros Péterné, a a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezetének (MKKSZ) elnöke.

Gulyás Gergely a csütörtöki kormányinfón jelentette be, hogy spórolásból december 22. és január 6. között nem csak az oktatás, hanem a közigazgatás is szünetelni fog.

A kötelező munkabeszüntetés 11 munkanapot érint, akinek pedig nem maradt ennyi szabadsága, annak a kormány döntése szerint a jövő évi pihenőnapokat kell átcsoportosítania.

Nagyon sajnálom, hogy most már ez a sokadik olyan intézkedés, ami egyfajta rögtönzés, azonnali intézkedés, és nem méltatják a munkavállalókat arra, hogy akikről szól, azokkal ezt megbeszéljék. Én ezt nem tartom európai megoldásnak és ki is fogom fejteni a 15-i közszolgálati érdekegyeztető fórum ülésén

- tette hozzá az érdekképviselet vezetője.

Luther Ria munkaügyi szakjogász a közösségi oldalán hívta fel az ügyfelei figyelmét arra, hogy mindenki az év végén akkor akar majd mindent elvégezni.

Ez most nem fog működni tehát ezt időben kell elkezdeni mind az ügyfeleknek, mind pedig a jogi képviselőknek, mert egy mostani őszi intézkedés rohammunkát fog okozni

- tette hozzá.

Z. Kárpát Dániel, a Jobbik szakpolitikusa hangsúlyozta, ez a kormányzati lépés csak pótcselekvés, a valós problémákat nem szűnteti meg.

Ne mókoljanak a munkavállalók szabadságával! Ha mégis kényszerű lépések kellenek, akkor különböző szabadságot illető kedvezményeket gondoljon végig a kormány, tehát ne károsodjanak munkavállalói jogok az akár kényszerű átszervezéseket illetően se

- mondta az ATV-nek a jobbikos országgyűlési képviselő, aki szerint a kormány időben, akár már nyár végén felkészülhetett volna a mostani időszakra.