Teljes az állam uralma a hazai rádiós piacon

Szombaton lejárt a Class FM hét éve, vitatott körülmények között megszerzett frekvenciaengedélye, és éjfélkor elnémult az egyetlen országos kereskedelmi rádió.

A csatorna a hét éve nyertes, de mostanra kegyvesztetté vált Simicska Lajostól májusban az éppen hét éve megszűnt Sláger Rádió amerikai tulajdonosához került át.

Class FM-nek gyakorlatilag vége

A Class FM tulajdonosa és a Médiatanács még pereskedik, amíg ebben az ügyben nem születik döntés, a frekvenciát sem pályáztatják újra.

A Figyelő csütörtöki számában megjelent információk szerint, bár ezzel díjbevételtől esik el az állam, lehet, hogy egyébként sem kapkodnak az új kiírással:

az Andy Vajna tulajdonában lévő Rádió 1 helyi szinten terjeszkedett, és az állam addig is dominálhatja a Budapest vételkörzetén kívüli maradék rádiós piacot.

Az, hogy a Class FM újult erővel folytassa, akkor sem valószínű, ha esetleg valamiért megnyernék az újabb pályázatot: Az utolsó héten zavaros nyilatkozatháborúban sikerült elveszíteniük a Sebestyén Balázs és csapata által futtatott Morning Show-t, a Sláger FM hétfői közleménye pedig arról számolt be, hogy a rádió két műsorvezetője, Vágó Piros és Abaházi Csaba veszi át a Budapesten erős Sláger FM reggeli műsorát.

A '90-es évek óta nem volt ilyenre példa

Utoljára 1991-ben volt olyan, hogy az összes országos rádiófrekvencián az állam rádiói szóljanak: ekkorra szedett össze az akkori Juventus annyi AM és FM frekvenciát, amivel már nagyjából országosnak volt mondható a lefedettsége.

Hivatalosan 1997-ben indult a magyar országos kereskedelmi rádiózás, ekkor került magánkézbe az addig állami Danubius és indult el új vetélytársa, a Sláger Rádió.

Jelenleg csupán a Magyar Rádió négy csatornája fogható országosan: a Kossuth, a Petőfi, a Bartók és a Dankó.

Felépült a Fidesz hazugságbirodalma! Így hülyítik közpénzből az embereket!

Az évente közel 80 milliárdból működő közmédia nem volt elég: a Fidesz Habony Árpád és Andy Vajna segítségével tovább építette médiabirodalmát, melynek segítségével emberek millióival próbálnak elhitetni teljes képtelenségeket is. Cikkünkből megtudhatja, hogy próbál manipulálni a kormánypárt a következő években.