Teljes körű tájékoztatást vár a Jobbik azbeszt-ügyben

Elkezdődik a Lőrinci és Zagyvaszántó határán fekvő egykori cementgyár területének azbesztmentesítése, ahonnan a veszélyes hulladékot az inotai depóniába szállítják. A Jobbik a helyi közösség érdekeit szem előtt tartva kéri a környezetvédelmi hatóságtól és a katasztrófavédelemtől a lakosság teljes körű tájékoztatását, egész pontosan mit csinálnak ott az azbeszttel, jelent-e ez bármilyen veszélyt a lakosságra – közölte Kepli Lajos, a Jobbik országgyűlési képviselője és Galambos István várpalotai önkormányzati kéviselő. Hozzátették, “nem értjük, hogy ilyen fajsúlyos kérdésben miért nem kérték ki a helyiek véleményét is”.
 
A Jobbik felszólította Kontrát Károly belügyminisztériumi államtitkárt, a térség egyéni országgyűlési képviselőjét, tegyen meg mindent annak érdekében, hogy ez a tájékoztatás a lehető leggyorsabban megtörténjen, és szavatolja az itt élők biztonságát, hogy nincs egészségügyi veszélye az azbeszt elhelyezésének.
 
“Ezen felül levélben kérünk tájékoztatást a szakhatóságoktól, az illetékes minisztériumtól és Talabér Márta polgármester asszonytól az azbesztelhelyezés folyamatáról, annak hatásairól, esetleges következményeiről, valamint hogy ki és milyen feltételekkel engedte a veszélyes anyag elhelyezését Inotán” – olvasható a közleményben.