Szándékosan egy gyászoló család mellett napozott egy elmeháborodott nő a Tiszánál

Szándékosan egy gyászoló család mellett napozott egy elmeháborodott nő a Tiszánál

Kitalálni is nehezebb lenne annyira kegyeletsértő és tiszteletlen szituációt, mint amiről nemrég beszámoltak egy Facebook-posztban. Az egyik jelenlévő arról írt, hogy egy elhunyt barátjának hamvait végakarata szerint a Tiszába szórták, ehhez összegyűlt mintegy hatvan gyászoló családtag, ismerős.

Az elhunyt gyermeke a szertartás előtt rendbe szedte a partszakaszt, kigazolt, eligazgatta a homokot. Ám amikor megérkeztek a gyászolók, a parton két nő napozott, akiket megkértek, hogy a búcsúztatás idejére menjenek egy kicsit arrébb. Ennek az egyikük eleget tett, a másik asszony viszont nem volt hajlandó arrébb menni,

így egy méterre a gyászolóktól napozgatott a parton.

„Többen kértek kedvesen, határozottan, hogy hagyja már egy rövid időre gyászában magára az odaérkezőket, de nem, ő háborogva ott maradt, napozva hallgatva az elcsukló gyermeki beszédet” – írták.

Talán örökre megválaszolatlan kérdés marad, hogy mi késztet ilyen ördögi gonoszságra valakit, mindenesetre a gyászolók rendkívüli önmérsékletének köszönhetően nem történt komolyabb konfliktus.

A 2007-ben bezárt, és azóta is az enyészetnek átengedett lipótmezei elmegyógyintézet csodálatos épületegyütteséről ide kattintva olvashatnak.