Szerda délután csap össze a világranglista-elsővel Fucsovics Márton

Szerda délután csap össze a világranglista-elsővel Fucsovics Márton

Hétfő délután szenzációs mérkőzésen győzte le Fucsovics Márton öt játszmában az ötödik kiemelt orosz Andrej Rubljovot a wimbledoni tenisztornán. A magyar teniszező következő ellenfele az a Novak Djokovic lesz, aki jelenleg a világ legjobbjának számít.

A világranglistán 48. helyezett magyar teniszező a mérkőzés után úgy nyilatkozott az MTI-nek:

"nagyon akartam ezt a győzelmet, lassan lebontottam Rubljov ellenállását. Nem hiszem, hogy fejben erősödtem a tavaszi mérkőzéseinkhez képest, de ma én voltam jobb passzban. Nagyon nehéz őt megverni bárkinek, átkozottul jó játékos." 

A füves pályával kapcsolatban kifejtette, szeret és tud is ezen a borításon játszani, számított rá, hogy egyszer majd itt is "elsül" a keze.

A következő ellenfeléről, Novak Djokovicról azt mondta, hogy kőkemény mérkőzésre számít, de ha a legjobbját nyújtja, akkor bármi történhet.

"Valami azért simán közbejöhet, például, hogy ő is a legjobbját nyújtja. Akkor viszont nem tudom mi lesz."

Magyar teniszező legutóbb Szávay Ágnes révén a 2007-es amerikai nyílt bajnokságon játszhatott negyeddöntőt Grand Slam-tornán, a férfiaknál Gulyás István 1971-ben, Taróczy Balázs pedig 1976-ban és 1981-ben a Roland Garroson jutott egyesben a legjobb nyolc közé.

A magyar teniszező szerda délután 14 óra körül csaphat össze a szerb Novak Djokovic-csal. A mérkőzést várhatóan az Eurosport közvetíti.