Térdig sárban is példásan teljesített a nemzeti oldal

Hiába ömlött az eső és süllyedtek a túracipők, így is több, mint százan mentek végig az Attila Védvonal Emlék- és Teljesítménytúrán.

Barcsa-Turner Gáborral, a HVIM társelnökével, az Attila Védvonal Túra főszervezőjével nemrég már közöltünk egy interjút, amelyben a példás összefogással létrejövő túráról beszélgettünk. Akkor elmondta, hogy a több szervezettel való közös szervezés egy szimbolikus fellépés, hiszen a szervezetek ellátnak egy-egy ellenőrzőpontot, "ahol az egészséges rivalizálás jegyében mindenki próbálja a legtöbbet nyújtani, de a cél közös, és együtt állunk a védvonalon újra". Így valósulhatott meg idén is a HVIM, a Betyársereg, a Jobbik, a MÖM, az Új Magyar Gárda és a Vértesaljai Gyermekei összefogásából a túra, amelynek reklámozását némileg megnehezítette, hogy a Facebook érthetetlen módon minden túrával kapcsolatos bejegyzést és oldalt törölt vagy tiltott, és amelyen ennek és a ramaty időjárás ellenére is közel százötvenen indultak útnak.

A túráról videós összefoglaló is készült, amely alább megtekinthető, alatta pedig néhány beszámolóval és egy képgalériával elevenítjük fel a túrát Deres.tv összeállítása alapján.

"A túra mindenki számára egy valódi erőpróbaként értékelhető, különösen a zord időjárásra való tekintettel. A megmérettetésből természetesen minden résztvevő győztesen került ki, az akarat és a kitartás próbatétele volt a szombati nap."

"Ezen a napon tényleg egy védvonalat képeztünk mindannyian! Megtiszteltetés ilyen kiváló embereknek túrát szervezni, remélem, hogy jövőre is találkozunk, és reméljük, hogy az időjárás is kegyesebb lesz hozzánk."

"Lépésről lépésre hozzáér a hideg vizes ruha az ember bőréhez…mikor viszont eszünkbe jut közben pl. a doni hősök helytállása, elszégyelljük magunkat…"

"Zárszóként csak annyit szeretnénk mondani a túra kapcsán, hogy egy ilyen eseményen mind szervezőként, mind pontőrként, mind résztvevőként felemelő érzés részt venni, hiszen olyan heroikus cselekedetek előtt tisztelgünk ezzel, mely példaértékű kell, hogy legyen az egész nemzet számára. Az pedig, hogy az időjárás nem volt kegyes hozzánk relatív. Egyrészt a mi felfogásunk szerint semmi értéke nincs a könnyen teljesíthető feladatoknak, másrészt így kaphattunk egy kis bemutatót abból, hogy milyen, zord körülmények közt teljesítményt felmutatni. Ha egyszer eljön az az idő, amikor nem csak az időjárással kell küzdenünk, akkor is ez a gondolat lesz mérvadó számunkra."