Terrorcselekményben felrobbant a török nagykövetség autója

Sms-üzenetben közölték, hogy a célpont külföldiek gépkocsioszlopa volt.  

Az afgán helyettes belügyminiszter szerint a célpont a török nagykövetség egyik gépkocsija volt, amelynek a sofőrje és egy járókelő meghalt a detonációban. A helyszínen készült felvételen két, a török nagykövetség diplomáciai rendszámával ellátott, fekete páncélozott járművet lehetett látni.

Az egyik autóból legalább egy sebesültet elszállítottak. A robbanás után nem sokkal a kormányerők lezárták a környéket, nem hagyták hogy emberek tóduljanak a helyszínre, mert attól tartottak, egy esetleges második robbanásban még több lehet az áldozatok száma. Ez az első alkalom, hogy az afgán fővárosban török érdekeltséget ért támadás. Kabulban legutóbb január végén történt autóba rejtett pokolgépes robbanás, a reptér közelében.

A téli időszakban szórványossá váltak a terrortámadások Kabulban, mert az időjárási viszonyok miatt a Pakisztánnal szomszédos hegyvidéki térségben nehezebbé vált az átjutás afgán területre. A kabuli kormány abban bízik, hogy a közeljövőben párbeszédet kezd a tálibokkal, és ez elvezethet a béketárgyalásokhoz - közölték tisztviselők és diplomaták. A lázadók ugyanakkor várhatóan fokozzák támadásaik számát, hogy az erő pozíciójából tárgyalhassanak az afgán kormányerőkkel.