Tervezői hiba? Ennyit ért a soproni stadion 400 milliós felújítása

A Soproni VSE pénteken a Balmazújvárost fogadta, az esőnek köszönhetően azonban kiderült:

sem a lelátó befedése, sem az alácsövezés nem volt túl sikeres.

Az esőnek köszönhetően a pálya talaja olyan pocsék minőségűvé vált, hogy szinte lehetetlen volt rajta játszani, a nézők pedig megáztak a fedett lelátók alatt.
 
Az erről készült fotókat a 444.hu szúrta ki az SVSE Facebook-oldalán.
 
 
 
A kínos esetet a kommentelő szurkolók sem hagyták szó nélkül:
 
„A meccsel most igazából nem foglalkoznék, hisz a fiúk derekasan küzdöttek és helyenként jól is játszottak az irreális körülmények között. A körülmények viszont szót érdemelnek. Több száz vagy talán több ezer szurkolótársammal örültünk, hogy végre befedik a lelátót, hisz annyiszor bőrig áztunk az évek során. Örömüket fokozta, hogy a játékteret vízelvezető rendszerrel látják el, így esetleges nagy esőzés sem lehet akadálya a focimeccsnek. A mai nap viszont nagy csalódás számunkra. A játéktér jobban hasonlított egy medencére, mint egy focipályára a kis, kb 20 mm-es esőzés után, a lelátón meg a legfelső sorban is bőrig áztunk. Ezért kár volt több száz millió Ft-ot kifizetni. Hol vannak a felelősök?... A tervezők, a kivitelezők?... És vajon ki írta alá a teljesítési igazolást? Óriási baklövés!!!!”
 
Mindezt megerősítette más is:
"Mindig szemből esett az eső. Azt sem értettem mért pont azt az oldalt fedikbe. Nem vagyok mérnök, csak voltam pár meccsen"
Valószínű egyébként, hogy azért döntöttek a keleti oldali lelátó felújítása mellett, mert annak befogadóképessége nagyobb, 3000 fős, igaz, értelme nem sok volt, mert a tető ellenére is megáznak a nézők.
 
A stadion felújításának második üteme még hátra van, megújul az eredményjelző, valamint kialakítanak több, a Magyar Labdarúgó Szövetség által előírt helyiséget, valamint a HD televíziós közvetítéshez szükséges világítást is bővíteni fogják. Erre a fejlesztésre további 152 millió forintot költ az állam, reméljük, az jobban sikerül.