Orbán vejének részvényei a 10. leggazdagabb magyarhoz kerültek

Orbán vejének részvényei a 10. leggazdagabb magyarhoz kerültek

A magyarországi ingatlanpiac egyik vezető szereplőjeként számon tartott Indotek Group bevásárolta magát a Budapesti Értéktőzsdén jegyzett Appeninn Nyrt.-be. A tőzsdén kívüli ügylet során az Indotek Group 24 százalékos részvénycsomagot szerzett a BDPST Zrt. ingatlanfejlesztő és -forgalmazó társaságtól

– olvasható az Indotek közleményében a 24.hu cikke szerint. A csoport kisebbségi tulajdonosa a Bohemian Group, az amerikai Stryker család befektető cége, a többségi tulajdonos az a Jellinek Dániel, aki a Forbes 2019-es listáján a 10. leggazdagabb magyarként szerepelt, 107,5 milliárdos vagyonnal.

Az Appeninnből áprilisban szállt ki a Mészáros Lőrinc és felesége érdekeltségébe tartozó KONZUM II. Ingatlanbefektetési Alap, ezt követően jelentette be Tiborcz István, hogy eladná az Appeninn Nyrt.-ben meglévő 29,30 százalékos tulajdonrészét a BDPST Zrt. ingatlanfejlesztő- és forgalmazó társaság – írja a lap.

Tiborcz akkor azt írta, hogy az Appeninn reputációjára árnyat vetettek az elsősorban ellene irányuló, politikai indíttatású támadások.