200 fertőzött Tiszaújvárosban - Senki nem hagyhatja el a konténervárost, ahol rengeteg török vendégmunkás él

200 fertőzött Tiszaújvárosban - Senki nem hagyhatja el a konténervárost, ahol rengeteg török vendégmunkás él

Saját közösségi oldalán számolt be Tiszaújváros polgármestere, Dr. Fülöp György arról, hogy letesztelték a ThyssenKrup cég dolgozóit, ahol mintegy kétszáz koronavírus-fertőzöttet azonosítottak. Mint ismert, itt épül a Mol megbízásából a cég új üzeme, amelynek kivitelezője a német cég.

Korábban az N1TV helyszíni riportban számolt be arról, hogy a tiszaújvárosi MOL Petrolkémia Zrt. beruházásánál több mint 3000 ezer török vendégmunkást alkalmaznak, és elszállásolásukhoz felhúztak egy konténervárost is. 

A város polgármestere egyébként azt írta, hogy a Poliol beruházás dolgozói körében végzett széles körű tesztelés szerint mintegy 200 fertőzöttet regisztráltak.

"Pap Zsolt alpolgármester úr folyamatosan kapcsolatban van a MOL Petrolkémia Zrt. és a thyssenkrupp képviselőivel, akiknek ezúton is köszönöm a rendszeres tájékoztatást. Alpolgármester úr nyomatékosan kérte a cégek vezetőit, hogy lehetőség szerint senki ne hagyja el a konténerváros területét"

- írta a városvezető, hozzátéve: a helyi rendőrkapitány arról tájékoztatta, hogy a rendőrség kiemelt figyelmet fordít mind a konténerváros rendjének fenntartására, mind pedig a karanténban lévő tiszaújvárosiak ellenőrzésére. Az elkövetkezendő időszakban a rendőrség munkáját az idegenrendészet állományának tagjai is segíteni fogják a konténerváros környezetében.

A mai naptól kezdve pedig minden közterületen tartózkodó külföldit igazoltat a rendőrség.