Titkolja a kormány, milyen járványügyi veszéllyel járhat a migráció

Hiába kéri a Jobbik, nem adják ki az adatokat.

A Jobbik képviselője elmondta, pártjuk az elmúlt egy évben számos olyan visszajelzést kapott, amely szerint a "Magyarországot érő migrációs spirál elképesztő közegészségügyi katasztrófahelyzet veszélyét rejti".

Kiemelte, eddigi erőfeszítéseik ellenére a kormány

nem közöl adatokat

arról, hogy a Magyarországra érkező illegális bevándorlók "milyen kórságokat, közegészségügyi veszélyeket hoznak, és hogy mekkora veszélyben van a magyar lakosság".

Emlékeztetett: Toroczkai László, Ásotthalom polgármestere, és a Jobbik alelnöke kikérte ezeket a hivatalos adatokat, ám érdemi választ nem kapott. Holott a határ menti településen már számos, különböző fertőző betegséggel küszködő migránst fogtak el.

Z. Kárpát hangsúlyozta: a Jobbik célja

a pánik elkerülése.

Éppen ennek érdekében szeretnék tisztázni, hogy pontosan „milyen helyzettel kell számolnunk”, vagy például azt, hogy milyen új szabályokra van szükség a menekülttáborokban, miként lehet megvédeni az ott dolgozókat és a környéken élőket.

Hozzátette: pártja álláspontja szerint

„lakott területen belül migráns szállónak

Magyarországon helye nem lehet."

A Jobbik javaslatcsomagjának része lesz továbbá a határőrség visszaállítása is, amelyet a párt hosszú ideje elengedhetetlenül fontosnak tart - tette hozzá. Rámutatott: önálló határvédelem megteremtése mellett szól többek közt az is, hogy

„a hermetikusan, fizikailag lezárt határon is tízezres nagyságrendben érkeztek idén hívatlan vendégek”.

Z. Kárpát szerint előbb-utóbb „szinte szavatolható módon” hatalmas migráns tömegek fognak feltorlódni a határ mentén, és ezeket csak a határőrség lenne képes kezelni. A politikus rámutatott: a Fidesz mind a „valóban hermetikus” határzár, mind a betelepítés tilalmának Alaptörvénybe foglalását célzó jobbikos javaslatokat lesöpörte az asztalról. Ezzel szerinte világossá vált, hogy a kormány

„olcsó kampánycélokra használja”

az elmúlt évtizedek legsúlyosabb krízisét.