Tíz éve összeférhetetlen pozícióiból jut évi sokmilliós bevételhez Dunakeszi fideszes frakcióvezetője

Tíz éve összeférhetetlen pozícióiból jut évi sokmilliós bevételhez Dunakeszi fideszes frakcióvezetője

Tíz éve összeférhetetlen pozíciókból jut évi milliós nagyságrendű bevételhez a dunakeszi Fidesz frakcióvezetője – hívta fel a figyelmet a Pest Megyei Kormányhivatal megállapítása nyomán Varga Zoltán Péter. A helyi jobbikos önkormányzati képviselő emlékeztetett, Seltenreich József felügyelőbizottsági tagsága és intézményvezetői kinevezésének 2013-as dátuma ellenőrizhető a közhiteles nyilvántartásokban.

"Egy évtizede (!) összeférhetetlen pozícióiból jut milliós éves juttatáshoz Dunakeszi intézményesült közpénzszivattyúja, Seltenreich József Fidesz-frakcióvezető"

– fogalmazott pénteken Facebook-posztjában Varga Zoltán Péter, akinek jelzése után szólította fel a Kormányhivatal a dunakeszi önkormányzatot, hogy lépjen az ügyben.

A jelenlegi formájában működő Dunakeszi Közüzemi Kft. felügyelőbizottsági elnöke 2011 óta Seltenreich József önkormányzati képviselő, Pest megyei képviselő, főtanácsnok, sportigazgató, korábbi SZTK-felügyelőbizottsági tag, Fidesz-frakcióvezető – sorolta fel Varga a kormánypárti politikus valamennyi pozícióját, majd arra is kitért, hogy minden közmegbízatásáért külön-külön juttatásban részesül,

felügyelőbizottsági elnöki tiszteletdíja 160 000 forint, sportigazgatóként 650 000 forint, Pest megyei képviselőként 170 000 forint, dunakeszi képviselőként és főtanácsnokként 220 000 forintot tesz zsebre havonta, sokszor havi egy-két óra (felügyelőbizottság), illetve lényegében azonos munkáért (mint amikor korábban sporttanácsnok és sportigazgatóság-vezető is volt egyben).

Varga Zoltán Péter felidézte, Seltenreichet az előző testületi ülésen nevezte ki a képviselő-testület ismét a sportigazgatóság vezetőjének, ahol a Jobbik-Konzervatívok képviselője megkérdezte, hogy nem összeférhetetlenek-e a tisztségei az egymással gazdasági kapcsolatban álló társaságok, illetve intézmények okán. Ám szavai szerint a szokásos gúnyos, kioktató válaszokat kapta.

A Pest Megyei Kormányhivatal időközben viszont megállapította, hogy Seltenreich tisztségei között összeférhetetlenség áll fenn, így a fideszes képviselő nem lehet – és az elmúlt 10 évben sem lehetett volna – egyszerre a városi sportigazgatóság mint intézmény vezetője és a Közüzemi Kft. felügyelőbizottságának elnöke.

Seltenreich tehát 10 éve vesz fel törvénytelenül párhuzamos jövedelmeket összeférhetetlen pozíciókból, amit a város összes szakmai vezetője szó nélkül nézett el neki, kioktatva mindenkit, aki szóva tette a pofátlan, tízmilliós "lopást"

– értékelt a helyi ellenzéki politikus, aki szerint illúzió lenne azt hinni, hogy a Fidesz politikusa visszafizeti a törvénytelenül felvett tízmilliókat.

Seltenreichnek viszont le kell mondania a kevesebb bevételt hozó felügyelőbizottsági elnöki tisztségéről, ám helyét Kovács Zsófia veheti át, akit történetesen úgyanúgy hívnak, mint az "álláshalmozó" politikus feleségét a nyilvánosan elérhető vagyonnyilatkozata szerint. Bár a hölgy személyazonossága nem bizonyos, a jobbikos politikus szerint különös egybeesés a névazonosság, főleg azzal együtt, hogy a június 29-én esedékes testületi ülés előterjesztése alapján megegyezik Seltenreich és Kovács Garas utcai lakcíme. Varga végül úgy zárta bejegyzését:

Pofátlanul lopják ki a dunakesziek szemét nem is titkolózva, újra és újra az arcukba röhögve. Mert “megtehetik”. Amíg hagyjuk.

Varga Zoltán Péter az Alfahír érdeklődésére azt is elmondta, az külön beszédes, hogy június 23-a óta csend honol a dunakeszi Fidesz háza táján, ami szerinte azt jelzi, hogy ez az összeférhetetlenségi ügy nagyon betalált az érintetteknél.

Egyetlen hivatalnok sem mozdította a füle botját sem, még a jegyzőben sem merült fel, hogy Seltenreich több pozíciója összeférhetetlen lenne

– fogalmazott lapunknak a jobbikos képviselő, aki szerint a fideszes politikus által eddig felvett összeg akár húszmilliós tétel is lehet. Varga ugyanakkor azt ígéri, hogy lesz még folytatása az ügynek.

(Címlapkép: Seltenreich József - Facebook)