Több ezren nézték a Facebookon a fehér fiú kínzását, de senki sem avatkozott közbe

Frank Tibor az M1 aktuális csatornán szombat reggel ezt azzal kapcsolatban mondta, hogy Chicagóban négy fekete fiatal megkínzott és megsebesített egy mentális problémákkal küszködő fehér fiatalt, és az egészet élőben közvetítette a Facebookon.

 

Rasszista feketék élőben közvetítették a Facebookon egy fehér fiú brutális megkínzását

A Chicagoban történt döbbenetes esetről meglepő módon a jelentősebb amerikai médiumok is beszámoltak. A felvételen látható, ahogy támadói őrjöngve nevetgélnek áldozatukon. A fehér fiúra különböző rasszista megjegyzéseket is tettek, a szitkozódásból nem maradt ki Donald Trump sem.

 

A szakértő megjegyezte, az eset önmagában is borzasztó, de még nagyobb baj, hogy

a több ezer facebookos néző nem avatkozott közbe.

Hozzátette azt is, hogy Mark Zuckerberg, a Facebook alapítója nem mérte fel az új technológia, az élő bejelentkezés potenciális veszélyeit, azt, hogy rosszra is lehet használni.

Az amerikai közvéleményben heves vitát váltott ki az eset, a liberális média igyekezett tagadni, vagy elbagatelllizálni a brutális bűncselekmény rasszista jellegét, míg a jobboldali portálokon azzal támadták a hatóságokat, és a Fehér Házat, hogy nem beszéltek világosan a bántalmazás egyértelmű faji alapú indítékáról. Végül rasszista "gyűlöletbűncselekmény" miatt emeltek vádat a tettesek ellen.