Több mint ezer tanár nem kapta meg az ígért fizetésemelést

Különös rendszer.

Az oktatási államtitkárság korábban azt ígérte, automatikusan, kérelmezés nélkül, véglegesen átkerülnek a pedagógus II. fokozatba azok a tanárok, akik 2016. szeptember 1-jén hét évre, vagy annál kevesebb időre lesznek a rájuk vonatkozó öregségi nyugdíjkorhatártól, és nem vettek részt minősítési eljáráson.
 
A rendszer meglehetősen érdekes: korábban jelentkezni kellett az eljárásra, akik ezt 2015-ben megtették, de végül mégsem töltöttek fel portfóliót a november 30-i határidőig, azok elestek a fizetésemeléstől.
 
Aki viszont azért nem töltött fel portfóliót, mert korábban nem is jelentkezett, az automatikusan megkapja a fizetésemelést.
 
Összesen 7930 tanár került át a magasabb fizetéssel járó kategóriába, közülük 5630-an ideiglenesen már eddig is oda tartoztak. 2300-an kerülnek át azért, mert nem jelentkeztek korábban, 1376-an viszont sikertelen minősítést kaptak - 1321-en azért, mert nem töltötték fel a portfóliót.
 
Brassói Sándor, az OH köznevelési elnökhelyettese a lapnak azt mondta, a tanárok tisztában voltak a portfólió feltöltésének 2015. november 30-as határidejével, szerinte döntő többségük szándékosan nem tett ennek eleget.