Több tízezer kokárdát osztott ki a Jobbik IT

Céljuk, hogy minél több ember figyelmét hívják fel a nemzeti ünnepre, és emlékeztessék őket dicső elődeink bátorságára, hazánk szabadságáért hozott áldozatára - fogalmaznak.
 
"1848. március 15. üzenete örökéletű, és ma is időszerű. ’48-ban a magyar ifjak megmutatták Európának, hogy a hit mily’ tettekre képes. A kokárda, mint az 56-os lyukas zászló, ma is a történelmünk egyik legfontosabb jelképe, melyet ilyenkor büszkén viselhet minden magyar ember. Ezért is lepték el kokárdát osztó tagjaink, aktivistáink az országot, hogy emlékeztessük az embereket arra, hogy március idusa nem csak egy munkaszüneti nap, hanem egy ünnepnap, amikor a 168 évvel ezelőtti eseményekre méltán lehetünk büszkék" - áll a közleményben.
 
A Jobbik Ifjúsági Tagozat szerint missziójukra azért is van szükség, mert sajnos nem mindenki számára egyértelmű még ma sem a kokárda viselés ténye és annak jelentése. 
Erre mutat rá a hétvégi tatabányai felháborító eset is, amikor az Ismerős Arcok együttes tagját bántalmazták e jelkép viselése miatt.
 
"Annak érdekében, hogy a fejekben rendet tegyünk, és ilyen ne fordulhasson elő még egyszer, a Jobbik Ifjúsági Tagozat jövőre is megszervezi ezt az országos kokárdaosztó akcióját, ezzel erősítve honfitársainkban a hazaszeretetet és múltunk tiszteletét. Addig is viseljük büszkén ezt a jelképet dicső múltunkra emlékezve a magyarságunk melletti hitvallásként!" - zárul a közlemény.