Több tízezer szülő bojkottálta az oktatási rendszert

A szakszervezetek nem foglaltak határozott álláspontot.

Aáry-Tamás Lajos, az oktatási jogok biztosa is korábban arra figyelmeztetett, hogy jogsértő lehet az, ha faliújságon nyilvánosságra hozzák, hogy kik vesznek részt, kik nem a bojkotton. Az akciót elítélte Balog Zoltán emberi erőforrások minisztere, Palkovics László oktatási államtitkár, a szakszervezetek sem foglaltak határozott álláspontot, a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége megosztónak nevezte az akciót.

A „Nem leszek a suliban” – esemény március hatodikán zárul le, de a figyelemfelkeltő akciósorozat más jellegű megmozdulásokat is magában foglal, az ígéretek szerint megkezdődik a szakmai munka is: a szülők is megfogalmazzák, hogy milyen oktatási rendszert szeretnének. A felhívás eredeti szövege az alábbiakat tartalmazta:

„Mi lenne, ha mi szülők is segítenénk a tanárokat, és egyértelműen jeleznénk a Tisztelt Kormányzat felé, hogy valódi és eredményes változást szeretnénk az oktatásban, nem csak a szokásos látszatintézkedéseket és uszító propagandát. Sztrájkoljunk mi is! Ne engedd a gyerekedet 2016. FEBRUÁR 29-ÉN iskolába! Három nap hiányzást igazolhat a szülő, legyen ez az első figyelmeztetés!”